Home ART & CULTURE Netflix najavio rimejk trilera “U žaru osvete”, jedan od najboljih filmova Denzela...

Netflix najavio rimejk trilera “U žaru osvete”, jedan od najboljih filmova Denzela Vošingtona

Gigant striming servis priprema još jednu adaptaciju bestselera "Man on Fire", autora A.J. Kvinela, u kome će akcionog heroja, Džona Krizija, tumačiti Yahya Abdul-Mateen II

133
0
Printscreen/Youtube: BUILD Series

Serija “Man on Fire”, nastaje prema motivima istoimenog bestselera A.J. Kvinela, koji je već dva puta ekranizovan (1987. i 2004.). Glavnog junaka, marinca Džona V. Krizija, u prvoj adaptaciji dočarao je Skot Glen, a, gotovo dve decenije kasnije, Denzel Vošington, što mnogi smatraju njegovim najboljim izvođenjem.


Radnja filma, koji je u Srbiji preveden “U žaru osvete”, vrti se oko bivšeg marinca koji prihvata posao telehranitelja devetogodišnje devojčice po imenu Pita, koju je tumačila Dakota Fening. Pitu kidnapuju u Meksiko Sitiju, a Krizi kreće u razornu osvetničku misiju.


Prema zvaničnoj najavi, Netfliksova adaptacija na male ekrane donosi seriju od osam epizoda sa opcijom da se saga nastavi (ako prva sezona bude uspešna). Prve dve epizode će režirati Stiven Kejpl mlađi, a uloga Džona V. Krizija dodeljena je Abdul-Mateen-u II.

Ono što je Vošingtonovu izvedbu činilo tako upečatljivom jeste to što je izdigao lik iznad tipičnog akcionog heroja, a na osnovu raspona prethodnih uloga, nesumljivo da će Abdul-Mateen postići sličan balans. Građenjem likova u filmovima, poput “Aquaman-a”, dokazao je da može da dočara akcione junake, kao i da ume se nosi sa ozbiljnim dramskim ulogama. Ulogama Morfeusa u “The Matrix Resurrections” i Doktora Manhattana u HBO-ovoj seriji “Watchmen”, Abdul je dokazao i da može da preuzme uloge koje su upravo glumci učinili ikoničnim.

“Man on Fire” nije jedini zanimljiv TV projekat na kojem Abdul-Mateen radi. Glumac tumači glavnu ulogu i u seriji “Wonder Man” koja će se prikazivati na platformi Disney+.

Pogledajte trejler za “Man on Fire”, sa Denzel Vošingtonom u glavnoj ulozi!