Home ART & CULTURE “Detinjarije” i prva nedelja večernjeg programa u Teatrijumu

“Detinjarije” i prva nedelja večernjeg programa u Teatrijumu

62
0
Printscreen/Instagram Teatrijum

Interpretacija Tihomira Stanića, u režiji Dušana Petrovića i prema prevodu Ivane Dimić, koja već godinama unazad izaziva oduševljenje publike biće izvedena 11. jula na Letnjoj sceni u Kapetan-Mišinom zdanju.

Monodrama “Detinjarije” premijerno je izvedena 17. novembra 1996. godine, a već naredne godine pobrala je brojne nagrade i pozitivne kritike i tako dokazala da je omiljena i kod publike i kod kritičara. Duhovita, ali i bolno istinita priča o traumama i odrastanju jednog dečaka može lako da dovede do plakanja, ali uglavnom od smeha.

Pored Stanićevih “Detinjarija” ove nedelje u pozorištu Teatrijum odigraće se: “Halflajf” u režiji Nikole Kljajića, “Tražiti Hamleta”, “On, ona i korona” Bojane Đurašković i Marka Miloševića, “Osam žena” u režiji Igora Đorđevića, kao i premijerno izvođenje Nušićevog “Narodnog poslanika” u režiji Janka Cekića.

U sklopu programa besplatnih predstava za decu u saradnji sa “Fondacijom Alek Kavčić”, ovog vikenda odigraće se predstave “Čarobni kolač” i “Ljubav kao magija”.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova.