Printskrin: youtube.com/@ZDFheute

Adel je započela svoju veliku seriju koncerta Minhenu pred 80 hiljada obožavalaca u namenski izgrađenoj, najsavremenijoj areni “Messe”. Ovo označava prvo kantautorkino pojavljivanje pevačice u Evropi od 2016. godine.

Izvela je set od 20 pesama ispunjen njenim najvećim hitovima, uključujići debitantske, “Hometown Glory” i “Chasing Pavements”, kao i one poslednje objavljene “Easy On Me” i “Hold On”.

Ovi koncerti su najavljeni u januaru i predviđeno je da će ih na ovom mesto održati ukupno deset, zaključno sa 31. avgustom.

“Pre nekoliko meseci dobila sam poziv u vezi sa letnjom serijom koncerata. Bila sam kao i uvek zadovoljna svojim nastupima u londonskom Hyde Park-u i svojom rezidencijom u Vegasu, tako da nisam imala druge planove. Međutim, bila sam previše radoznala da odbijem ovu ideju – jednokratni, namenski pop-up stadion dizajniran prema bilo kojem nastupu koji želim da izvedem?”, rekla je Adel na Instagramu kada je serija koncerata prvi put najavljena.

Ono što ovu binu čini karakteristično je dizajn scenografa Evrovizije i takmičenja “America’s Got Talent”, Florijana Viedera, sastavila ga je ekipa od 700 ljudi.

Dimenzije u dužini su 93 metara, a polukružna bina ima od 200 metara, što znači da Adel može da se približi obožavaocima u publici. Iza nje je ekran od 220 x 30 metara – nešto što je koštalo navodno 34 miliona funti.

Lokacija se prostire na 400 hiljada kvadratnih metara širom sajmišta u Minhenu, a svi nastupi biće na otvorenom za publiku. Takođe, u epicentru događaja nalazi se “Adel svet” – festivalski prostor gde obožavaoci mogu popiti pivo u pabu modeliranom prema uzoru na londonski, iz Kilburna, gde je Adel održala neke od svojih prvih nastupa. Tu je i bar ‘I Drink Wine’ nazvan po pesmi sa njenog najnovijeg albuma, ’30’.

Primetan izostanak sa njene setliste bio je bilo koji novi materijal, a nedavno je rekla da nema nameru da uskoro snima novi album.

“Nemam nikakve planove za novu muziku, uopšte”, rekla je. “Želim veliku pauzu nakon ovoga i rade mi se druge kretativne stvari, barem na neko vreme.”

Pogledajte set listu na prvog koncerta u Minhenu:

‘Hello’
‘Rumour Has It’
‘I Drink Wine’
‘Water Under The Bridge’
‘Easy On Me’
‘One And Only’
‘I’ll Be Waiting’
‘Oh My God’
‘Send My Love (To Your New Lover)’
‘Hometown Glory’
‘Love In The Dark’
‘Make You Feel My Love’
‘Chasing Pavements’
‘All I Ask’
‘Skyfall’
‘Set Fire To The Rain’
‘Hold On’
‘When We Were Young’
‘Someone Like You’
‘Rolling In The Deep’

1 COMMENT

Comments are closed.