Serena Vilijams je kritikovala hotel u Parizu zbog toga što njoj i njenoj porodici nisu omogućili slobodno mesto i pristup stolu u restoranu na krovu.

Teniska šampionka (42) takođe je priložila fotografiju znaka hotela Peninsula sa porukom.

Uf @peninsulaparis”, napisala je u ponedeljak na mreži X. “Odbili su me da jedem i na lepšim mestima ali nikada sa decom. Za sve postoji prvi put. 🙄#Olympic2024. Zaista ćete me odbiti?!?!“

Mnogi fanovi su potom optužili hotel za rasizam.

Treba da se pozoveš na rasizam i da neko bude otpušten,” napisao je jedan korisnik, dok je drugi primetio, “Nije važno koliko novca imaš. Rasizam ne mari za to, brate 🤣”.

Međutim, nisu svi bili na Sereninoj strani – neki su je čak otpužili da se ponaša kao “razmažena” javna ličnost.

„VESTI: Slavnoj ličnosti rečeno ‘ne’,“ komentarisao je jedan korisnik, dok je drugi napisao, “Ja sam slavna ličnost, izbaci nekog običnog čoveka da bih mogao da jedem”.

Nekoliko sati kasnije, hotel je odgovorio sledećim komentarom, objašnjavajući da su zaista bili potpuno rezervisani uprkos izgledu.

“Draga gospođo Vilijams”, napisali su u odgovoru. “Molimo Vas da prihvatite naše najdublje izvinjenje zbog razočaranja koje ste doživeli večeras. Nažalost, naš bar na krovu je zaista bio potpuno rezervisan, a jedini slobodni stolovi koje ste videli pripadali su našem gurmanskom restoranu, L’Oiseau Blanc, koji je takođe u potpunosti rezervisan.”

Vilijamsova je bila u Gradu svetlosti zbog Olimpijskih igara u Parizu 2024, zajedno sa svojim suprugom, Aleksom Ohanijanom i njihovim ćerkama, Olimpijom (6) i Adirom (1).

Bivša sportistkinja učestvovala je u štafeti sa bakljom na ceremoniji otvaranja.

Šampionka sa 23 Grend slem titule, koja se povukla iz profesionalnog tenisa 2022. godine, pojavila se zajedno sa drugim slavnim sportistima, uključujući Rafaela Nadala, Karla Luisa i Nadiu Komaneci.