Home MUSIC Koncert Igora Marojevića i benda Ultrazvuk BG na Trgu neolita

Koncert Igora Marojevića i benda Ultrazvuk BG na Trgu neolita

45
0
Foto: Promo

Pisac Igor Marojević i njegov bend Ultrazvuk BG nastupiće sutra na Trgu neolita u Starčevu u okviru 28. festivala Dani Druženja.

Koncert Marojevića i benda, kojeg čine doktor Predrag Mitrović na bas gitari i gitarista Dušan Jovanović, dok će na bubnjevima muzičkog kritičara i publicistu Ivana Ivačkovića za ovu priliku zameniti Aleksandar Stevanović, počinje u 21.30 časova.

Grupa će na koncertu promovisati svoj prvi EP „Dendi“, dvojezično srpsko-špansko izdanje koje su objavili RTS i „Muzika klasika“. Igor Marojević i Ultrazvuk predstaviće na koncertu i ostatak debi albuma koji bi trebalo da bude objavljen do kraja godine.

Beogradska grupa, koju čine književnik i prevodilac Igor Marojević, muzički novinar, kritičar i publicista Ivan Ivačković i kardiolog Predrag Mitrović, polovinom maja objavila je prvo izdanje – EP „Dendi“, na kom su se našle tri pesme – „Zemlja“, „Široko odbačena“ i „Dendi“, za koju je snimljen i video spot. Specifičnost ovog izdanja jeste i u tome što su iste te tri numere predstavili i na španskom jeziku.