Kornel Ajral Hejns Mlađi, poznat pod umetničkim imenom Neli (Nelly), priveden je zbog četiri tablete ekstazija koje mu je policajac pronašao prilikom pretresa u kazinu u Misuriju.

Reperov advokat Skot Rosenblum izjavio je da je Neli osvojio nekoliko džekpotova u kazinu blizu svog doma u Misuriju. Prilikom podizanja novca, policajac koji je trebao da nadgleda transakciju “bez ikakvog razloga” je proverio da li se protiv njegovog klijenta vodi sudski proces. Tom prilikom je otkriveno da je za osmostrukim dobitnikom Gremija prošle godine izdat nalog za hapšenje zbog upravljanja vozilom bez odgovarajuće potvrde o osiguranju.

Rosenblum je već podneo kontratužbu protiv policije Misurija, u kojoj navodi da je policajac teatralno njegovom klijentu stavio lisice i osetio potrebu da ga tako poniženog provede kroz kazino pun gostiju. Advokat je čak i ekstazi koji je pronađen kod repera nazvao “navodnim” i uložio prigovor zbog neopravdanog pretresa.

Osmostruki dobitnik Gremija je uhapšen 2015. nakon što je u autobusu kojim je putovao na turneju pronađena određena količina droge. Zbog priznanja krivice osuđen je na samo godinu dana uslovne kazne. Nepune dve godine kasnije, tužila ga je neimenovana žena da je seksualno zlostavljao u svom turističkom autobusu u Vašingtonu, međutim ta tužba je ubrzo odbačena.