Home ART & CULTURE Blek Lajvli zabranjena u Kataru

Blek Lajvli zabranjena u Kataru

Prema izveštajima magazina Deadline i Variety, Cenzorska komisija Katara, iskoristila je pravo na "poslednju reč" i donela odluku da se film "It Ends With Us" neće prikazivati u njihovoj zemlji

63
0
Printscreen/Youtube: Sony Pictures Entertainment

Novi romantični film “It Ends With Us”, sa Blek Lajvli u glavnoj ulozi, definitivno se neće prikazivati na velikim platnima u Kataru, i to zbog francuskih poljubaca koje holivudska diva razmenjuje sa šarmantnim, ali ispostaviće se nasilnim Džastinom Baldonijem.

Pravo na poslednju reč ima Cenzorska komisija Katara kojoj nije prvi put da iskoristi svoje pravo, posebno kad se radi o holivudskim ostvarenjima.


Filmovi koji neće gledati građani u Katru

Među nedavno zabranjenim filmovima su “Barbi” Grete Gervig, animirana avantura “Spider-Man: Across the Spider-Verse”, i Marvelovi filmovi “Doctor Strange in the Multiverse of Madness” i “Eternals”.

Dozvolu za prikazivanje film “No Hard Feelings” nije dobio jer obiluje kadrovima u kojima je Dženifer Lorens naga, “Lightyear” je skinut sa repertoara zbog scene istopolnog poljupca, čiju sudbiju je podelio i Pixarov film “Napred”.


Zahtevni zahtevi Cenzorske komisije

Pored zabrana, Cenzorska komisija Katara često zahteva izmene, za koje holivudski producenti ne mare. Na primer, Dizni je odbio zahteve za izmene u rimejku Spilbergovog filma “Priča sa zapadne strane”. Tačnije, odbili su da lik Anybodys ne bude transrodna osoba i da ga nikako ne igra nebinarni glumac Iris Menas.


Kontroverza oko filma “It Ends With Us”

Prema izvorima, Blejk Lajvli i glavni akter i režiser ostvarenja Džastin Baldoni imali su nesuglasice na setu, a atmosfera na snimanju došla je do tačke ključanja kada je Baldoni prozvao Lajvli da nije dovoljno radila na svojoj figuri posle porođaja. Spekulacije je dodatno podgrejala činjenica da su na premijeri bežali jedno od drugog kao đavoli od krsta.

No, bez obzira na tračeve i sa ocenom od 7.2 na IMDb-u “It Ends With Us” je na putu da postigne veliki uspeh na blagajnama, sa ili bez pomoći svih navedenih skandala. Pogledajte trejeler!