Foto/Vizual Teatrijum

Nedelja u pozorištu Teatrijum donosi bogat i raznovrstan program za ljubitelje pozorišne umetnosti. Već večeras na scenu će zakoračiti Marija Labudović i Milica Šćepanović, i izvesti predstavu “Safra” (crnogorski naziv za žuč iliti muku živu). Njihovi likovi, Maša i Milica su dve prijateljice koje se svake srede sreću na kafi (čitaj pivu) i dele sav teret koji nose na leđima.

Vesna Stanković i Vladimir Preradović Lord igraće predstavu “Ljubavni vremeplov” u utorak, 13. avgusta, dok je sreda rezervisana za monodramu koju izvodi najbolji srpski glumac u Americi – Željko Džek Dimić.

Dimićeva monodrama “Oj živote”, rađena po tekstu Josipa Pejakovića, je ispovest čoveka koji umesto svog mlađeg brata dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču.

“Lila kabare” zakazan je za 15. avgust. Pored Monike Romić, nastupiće Veronika Vanja, Vojislav Savić, Nađa Pročković i hor “The International Belgrade Singers”. Kabare se sastoji od fascinantnih priča o damama koje su ostvarile svoje snove, kao i priče o njihovim ljubavima.

Predstava “Usamljeni Balkan”, koja je osvojila nagradu za najbolju predstavu na festivalu “Prague Fringe” u Pragu 2023. godine, igraće se u petak 16. avgusta.

Diplomska predstava Đure Brstine “Ničiji”, rađena po motivima drame “Čigra” Viktora Lanua na programu je 17. avgusta, dok je nedelja rezervisana za “Cacijev uspomenar” u kome Milan Caci Mihailović kroz anegdote sa predstava, proba i iz pozorišnog bifea, oživljava glumačke gromade poput Zokija Radmilovaća, Mire Trailović i Taška Načića.

U saradnji sa “Fondacijom Alek Kavčić”, Teatrijum je mališanima namenio komad “Nešto zeleno” za 17. avgust, dok je u nedelju, 18. avgusta na programu predstava “Mi se ne rugamo”.

Sve večernje predstave počinju u 21 sat, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova.

1 COMMENT

Comments are closed.