Kada se odsvira poslednji akord i siđe sa bine, umesto divljih zabava, mnogi muzičari se povlače u svoje prigušeno osvetljene buseve i prepuštaju se video igrama kao što su “Mario Kart”, “The Sims” ili “Animal Crossing”. One im omogućavaju da se opuste posle intenzivnog ritma na turnejama i pronađu mir u virtuelnom svetu.

“The Sims” zdraviji od narkotika, a jednako zabavan

Engleska alt-pop ikona Cassyette, poznata po svojoj jedinstvenoj kreativnosti, opušta se igrajući “The Sims”. Članove svoje ekipe oblači u zabavne kostime (čitaj – seksi odeću) i to je ludo zabavlja.

“Toliko se uživim u pravljenje svoje kuće iz snova, kućice u prirodi sa začaranim vrtom, u kojoj živim sa svojim najboljim prijateljima”, kaže čuvena Britanka i zaključuje: “Bekstvo od stvarnosti je veoma važno, a igre su mnogo zdravije od droga i mogu biti jednako zabavne!”


Holly Minto shvatila da se džaba “skidala” sa igrica

Pevačica liverpulskog benda “Crawlers” je jedno vreme potisnula svoju strast prema video igrama jer je smatrala da joj oduzimaju dragoceno vreme za stvaranje muzike ili vežbanje. No, nedavno je shvatila da greši i da joj veliku radost donosi da sa bendom igra “Animal Crossing” ili “Mario Kart”.

“I tada smo tim, gotovo kao na bini, a pri tom se odmorimo i pobegnemo od realnosti”, kaže Holly za NME.


Video igre stil života, baš kao rokenrol

Članovi indi/rok benda “Bears In Trees” otkrivaju da je klasična simulator igra “RollerCoaster Tycoon” postala deo njihovog života na putu, dok je za rokere benda “Boston Manor” problem kad se previše užive u igricu pre izlaska na binu.

“Na poslednjoj turneji smo selotejpom pričvrstili Nintendo Switch za naslon sedišta vozača i proveli tri sata smejući se i vrišteći jedni na druge dok smo pokušavali da pređemo nivo! Svi smo ostali bez glasa pre tonske probe”, priznaje pevač Henry Cox.


U duhu hardkora

Spencer York iz “Movements-a” igricama skraćuje duge noći u skučenim kombijima igranjem igrica na svojoj konzoli, baš kao i njegov kolega, basista benda “Knife Bride”:

“Prošle godine smo obišli Evropu. Bilo je to neverovatno iskustvo, ali neke od tih vožnji su bile ludo duge. Stvarno sam se zaglavio u “The Legend of Zelda: Breath Of The Wild” i činilo mi se da vreme brže prolazi”, otkriva Craig Glynn.

Lider hardkor ekipe “Grove Street” stavlja slušalice i igra “Super Mario Odyssey” ili “Cuphead”, što ga spasava od smrtonosnog hrkanja momaka u turnejskom busu, dok Petersa iz “Bears In Trees” igrice podsećaju na udobnost doma.