Home ART & CULTURE Entoni Bordejn dobija biografski film: Koji glumac će igrati glavnu ulogu?

Entoni Bordejn dobija biografski film: Koji glumac će igrati glavnu ulogu?

43
0
Foto: Youtube printscreen

Pokojni kuvar Entoni Bordejn biće predmet novog biografskog filma pod imenom “Tony”, za koji su pregovori u toku.

Entoni Bordejn okončao je svoj život samoubistvom 2018. godine, a u međuvremenu smo videli dokumentarni film o njemu, pod nazivom “Roadrunner”.

Kompanija A24 navodno je u pregovorima za novi, biografski film o njemu, a glavnu ulogu mogao bi da tumači Dominik Sesa.

Sesa se probio ulogom u hvaljenom filmu “Bartonova akademija” Aleksandra Pejna iz prošle godine, što mu je zapravo bio glumački debi

Izvori kažu da bi film mogao da režira Met Džonson, a da bi za scenario trebalo da budu zaduženi Tod Bartels i Lu Hau.

Ne znaju se detalji o radnji, te za sada nema pretpostavki da li film predstavlja adaptaciju nekog materijala i da li će obrađivati samo neki određeni period Bordejnovog života.

Ko je bio Entoni Bordejn

Entoni Bordejn proveo je 80-e kao kuvar na Menhetnu, a proslavio se svojim književnim bestselerom Poverljivo iz kuhinje, gde je otkrio mnoge tajne tog sveta.

Postao je prepoznatljiv po svojoj iskrenosti i otvorenosti, jer se nikad nije pretvarao da je neko drugi, a sa entuzijazmom je pričao o životnim iskustvima.

Time je zračio na malom ekranu, gde je bio voditelj raznih putopisnih emisija o hrani, ali je nastavio i da objavljuje knjige, fikciju i nefikciju.

Entoni Bordejn se obesio 2018. godine.