📸 Leo Pinter

Drugi rediteljski poduhvat Džonija Depa, “Modi — Tri dana na krilima ludila“, premijerno će biti prikazan sledećeg meseca na filmskom festivalu u San Sebastijan .

Film, u kojem Rikardo Skamarćo igra čuvenog italijanskog slikara Amedea Modiljanija, biće prikazan van takmičarskog programa
festivala.

Prema sinopsisu, “Modi” je “priča o umetnosti, ljubavi i odbacivanju” koja prati 72-satni haos događaja kroz ulice i barove Pariza razorenog tokom Prvog svetskog rata. U filmu glume i Stiven Grejem, Al Paćino i Antonija Desplat.

“Modi” predstavlja Depov povratak režiji nakon njegovog debija iz 1997. godine i drame “Hrabri”. Takođe je jedan od prvih Depovih projekata nakon njegove sudske borbe 2022. godine sa bivšom suprugom Amber Herd u kojoj ju je tužio za klevetu nakon što ga je optužila za porodično nasilje. Dep je na kraju dobio slučaj ali je kontroverza koju je izazvala bitka uticala na njegovu karijeru. Na festivalima se vratio u Kanu 2023. godine glavnom ulogom u filmu “Žan di Bari” rediteljke Mejven e Besko.

Iako je Variety izvestio o glasinama da bi “Modi” mogao debitovati u Veneciji, očigledno je film krenuo drugim putem.

U izjavi uz fotografije sa seta filma “Modi”, Dep je rekao da je rad na filmu bio “neverovatno ispunjujuće i transformativno iskustvo”.

Želim da izrazim duboku zahvalnost celokupnoj glumačkoj ekipi, ekipi i producentima na nepokolebljivoj posvećenosti i kreativnosti”, nastavio je. “Alu, koji je tražio da snimim ovaj film — kako bih mogao da odbijem Paćina? Iskreno priznanje za njegovo velikodušno doprinošenje talentom i posvećenošću ovom projektu. ‘Modi’ je svedočanstvo o saradničkom duhu nezavisnog filma, i uzbuđen sam što mogu da predstavim ovu jedinstvenu i zanimljivu priču svetu.”