Home MUSIC Nika Turković ponovo pred beogradskom publikom

Nika Turković ponovo pred beogradskom publikom

34
0

Mlada i regionalno popularna kantautorka, Nika Turković, će 28. septembra u BitefArtCafe klubu, beogradskoj publici pružiti priliku da uživa u kombinaciji akustičnog zvuka i elektronskih elemenata koji su podrška njenom emotivnom vokalu u savremenom aranžmanu nalik na globalne fenomene pop-muzike.

Predvodnica aktuelnog muzičkog talasa i jedna od najpopularnijih regionalnih autorki nove generacije, Nika Turković, na muzičku scenu uvela je moderan pop zvuk i za veoma kratak vremenski period samouvereno promenila smer razvoja popularne muzike ovih prostora.

Njenu muzičku karijeru u protekle tri godine obeležile su odlične kritike i rasprodati koncerti, te zanimljive saradnje među kojima se ističu saradnje sa miljenicima publike Pocket Palmom, Fantomom i Tam.

Kruna dosadašnjeg stvaralaštva je debitantski album “11” objavljen početkom prošle godine kojim je Nika osvojila region i istakla se kao ‘it’ izvođačica trenutka. Moderan zvuk, vrsni instrumentalisti i hrabri pristup vizuelnom identitetu postali su njen zaštitni znak.

Tokom turneje kojom promoviše novi album Nika Turković priprema nove saradnje i nove materijale koje će publici predstaviti već krajem godine.

Foto: Senja Vild

U martu ove godine desila se i jedna snažna ženska muzička saradnja, koja spaja dva istaknuta vokala nove muzičke scene. Naime, Nika je izbacila duet sa Nelom Đinđić pod nazivom Mogu i sama.

Saradnja dve sjajne kantautorke moćna je girl power himna koja u sećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić. Ujedno, „Mogu i sama“, prva je pesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i muziku.

“Verujem da uz ljude sa kojima stalno radiš i kojima si veran, bi trebalo ponekad dodati i malo začina, čime god da se bavite.”