Printscreen; YouTube / New Blue Sun

André 3000, poznat po svom inovativnom pristupu muzici, upravo je objavio “Slušanje Sunca”, zvaničnu vizuelnu komponentu njegovog albuma broj 1, New Blue Sun.

Režiju potpisuje Terens Nens, a ovo vizuelno iskustvo u trajanju od 90 minuta premijerno je prikazano na Jutjubu, pružajući meditativno i umetničko putovanje koje odražava tematsku suštinu Andréovog albuma. Ovaj jedinstveni prikaz kombinuje mirne, plavo osvetljene vizuale s Andréovom svirkom na flauti u prvom planu, stvarajući prostor koji je podjednako namenjen slušanju koliko i posmatranju njegove umetnosti.

U kratkom filmu, André 3000 poziva gledaoce da dožive New Blue Sun na način koji je istovremeno intiman i prostran. On fizički kanališe duh albuma u minimalističkom okruženju, okružen simboličnim rekvizitima kao što su zapaljena sveća i saobraćajni čunj. To je umetnički performans koji namerno deluje sirovo, naglašavajući organsku prirodu osam pesama s albuma, koje André opisuje kao “formacije” umesto tradicionalnih pesama.

Osvrćući se na projekat, André je podelio: “Nadam se da ćete uživati u vožnji koliko i mi. Ono što čujete je ono što smo radili dok se dešavalo.“ Njegova iskrenost o kreativnom procesu pruža uvid u spontanu energiju koja definiše New Blue Sun. Ovo je odstupanje od njegovih hip-hop korena, ali se uklapa u njegovu trenutnu umetničku fazu koja daje prednost muzičkom istraživanju nad komercijalnim očekivanjima.

Objavljivanjem “Slušanja Sunca“, umetnost sviranja flaute Andréa 3000 dostigla je nove visine.

Film dodaje vizuelni narativ koji se doima besprekornim, savršeno hvatajući suštinu albuma koja je meditativna i nekonvencionalna, a služi kao vodič slušaocima da dožive album na uronjen način, čineći ga više od pozadinske muzike – to je iskustvo.

Pored filma, André 3000 će krenuti na severnoameričku turneju sa 26 nastupa koja počinje 19. septembra u Nju Orleansu, a završava se 14. novembra u njegovom rodnom gradu Atlanti. Ovo je druga turneja u znak podrške albumu i obećava da će oživeti njegovu muziku na bini vođenu flautom.