Home LIFESTYLE Mattel odao počast Huanu Gabrielu

Mattel odao počast Huanu Gabrielu

Američki proizvođač igračaka lansirao je Barbi lutku kao omaž meksičkom kantautoru, glumcu i marijači ikoni

41
0

Mattel je predstavio Barbi lutku kojom odaje počast i slavi plodnog kompozitora, pevača i tekstopisca Huana Gabrijela, priznatog kao jednog od najuticajnijih umetnika Latinske Amerike. Ova lutka, lansirana u mesecu hispano nasleđa, više je od suvenira čak i za strastvene kolekcionare ikoničnih Mattel proizvoda. Ona je posveta umetnosti i kulturi, a može se naručiti onlajn preko Amazona, Walmarta, Targeta i Mattel Shop-a.

Barbi lutka, napravljena je u živopisnom stilu obožavanog meksičkog pevača. Nosi zlatnu žakard jaknu preko šik crnog bodija i nikako nije obična. Njen sjaj se ogleda upravo u opisanom blistavom bolero sakou koji je nosio tokom ikoničnog nastupa 1990. godine u Palati lepih umetnosti u Meksiko Sitiju, i kao i sam Huan, uobičajeno odeven u raskošne marijači odore – odražava strast prema meksičkoj kulturi.

Huan Gabriel, čuven po emotivnim baladama poput "No Tengo Dinero" i "Amor Eterno", bio je nominovan za Grami čak šest puta - i to sa razlogom. Njegova karijera uključuje preko trideset studijskih albuma i neverovatnih 1.500 komponovanih pesama, što ga čini jednim od najpriznatijih muzičkih umetnika Latinske Amerike.

Poznat i kao Juanga ili “El Divo de Juárez”, preminuo je 28. avgusta 2016. godine u svom domu u Santa Monici u Kaliforniji od srčanog udara. Dobitnik je dve posthumne Grami nagrade za album “Los Dúo, Volume II”, koji je objavio par meseci pre smrti.