Printscreen: YouTube / SBS The Feed

Gremijem nagrađeni muzičar Leon Bridžiz predstavio je novu pesmu pod nazivom “Laredo”, inspirisanu nezaboravnim iskustvom koje je doživeo u istoimenom gradu.

Pesma, objavljena 3. septembra, a odražava Bridgesov povratak svojim korenima i uticaj plesnog takmičenja kojem je prisustvovao kada je imao 20 godina.

U nedavnoj objavi na društvenim mrežama, Bridžiz je podelio svoja razmišljanja: ‘Laredo’ je više od same pesme; to je putovanje nazad korenima, povratak onome što je zaista važno. Posle godina traženja inspiracije širom sveta, osetio sam privlačnost prema uspomenama iz pograničnog grada koje su me oblikovale.”

Bridges se prisetio trenutka sa plesnog takmičenja u Laredu, gde ga je oduševila izvedba jedne plesačice. “Bio sam očaran njom,” rekao je. “Želeo sam da je bolje upoznam ali nisam imao priliku. Kada smo pisali ovu pesmu, prošlo je oko 10 godina od tog dana, a sećanje je i dalje bilo jasno.”

Pesma “Laredo” opisana je kao sporiji, rokstedi omaž trenucima kada se život usporava. Tekst pesme odražava autorove nostalgične osećaje i iskustva iz njegovog vremena provedenog u Laredu.

Bridžiz, poznat po svom soul glasu i Gremi nagrađenoj pesmi “Bet Ain’t Worth the Hand”, rođen je u Atlanti, ali je odrastao u Fort Worthu, Teksasu.