Home MUSIC Debi album sastava Oasis nakon 30 godina ponovo na prvom mestu UK...

Debi album sastava Oasis nakon 30 godina ponovo na prvom mestu UK top liste

Ovo je i prvi put nakon 14 godina da su Liam i Noel Galager ponovo u vrhu britanske top liste.

24
0
Oasis - Definitely maybe album cover

Oasisov kultni debi album “Definitely Maybe” vratio se na vrh zvanične liste albuma u ​​Ujedinjenom Kraljevstvu, 30 godina nakon prvobitnog izdanja 1994.

Album, koji je debitovao na prvom mestu pre tri decenije, vratio se na vrh zahvaljujući deluks izdanju povodom 30. godišnjice od izdanja. Ono sadrži ranije neobjavljen materijal, uključujući odlomke sa snimanja u studiju “Monnow Valley” i “Sawmills recordings” i alternativni demo numere “Sad Song”.

Album je zabeležio neverovatan rast prodaje od 408% iz nedelje u nedelju, pri čemu je preko 50% ukupne nedeljne prodaje dolazilo od vinila, čime je učvrstio svoje mesto na broju 1 Official Albums Chart i Official Vinil Albums Chart.

Pored “Definitely Maybe”, još dva albuma grupe Oasis ušla su u Top 5: “Time Flies…1994-2009”, njihova kompilacija najvećih hitova iz 2009. godine našla se na 3. mestu i “(What’s The Story) Morning Glory?”, album iz 1995. koji je dostigao broj 4.

Britanski sastav najavio je i dugo očekivanu turneju “Oasis Live ’25”, koja je zakazana za 2025. godinu, na kojoj će nastupiti u velikim gradovima Ujedinjenog Kraljevstva kao što su Kardif, Mančester, London i Edinburg.