Home ART & CULTURE Dodeljene Emi nagrade: “Shogun” najbolja dramska serija

Dodeljene Emi nagrade: “Shogun” najbolja dramska serija

30
0
Foto: Youtube printscreen

U Los Anđelesu je održana je 76. dodela Emi nagrada.

Serija “Shogun” proglašena je za najbolju dramsku seriju, dok je serija “Hacks” dobila nagradu za najbolju humorističku seriju.

“Shogun” je postala prva serija koja nije na engleskom jeziku koja je pobedila u kategoriji najbolje drame. Osvojila je četiri Emi nagrade, među kojima su one za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, tako da su Hirojuki Sanada i Ana Savai postali prvi Japanci koji su ih osvojili.

“Shogun” je već ranije ušao u istoriju na dodeli Emija za kreativnu umetnost, kada je osvojio čak 14 nagrada.

Iznenađenje se desilo u kategoriji komedije, gde je serija “Hacks” pobedila favorite “The Bear” i “Abbott Elementary”, a glavna glumica Džin Smart je po treći put proglašena najboljom.

Ipak, serija “The Bear” je osvojila tri od četiri glumačke nagrade Emi u kategoriji komedija – za najboljeg glumca u komediji (Džeremi Alen Vajt), za sporednog glumca (Ebon Mos-Bahrac), kao i za najbolju sporednu glumicu u komediji (Liza Kolon-Zajas).

Netfliksov hit “Baby Reindeer” je takođe odlično prošao, osvojivši četiri nagrade, uključujući one za najboljeg glumca i glumicu.

Džodi Foster osvojila je svoj prvi Emi za ulogu u četvrtoj sezoni serije “True Detective”, u kategoriji antologijske ili mini-serije.

Serije koje su bile među favoritima, a koje nisu osvojile Emi nagrade su “Mr and Mrs Smith”, “Only Murders in the Building”, “Fallout” i “Abbot Elementary”.