Home ART & CULTURE “Late Night with the Devil” – najbolji horor u 2024. godini

“Late Night with the Devil” – najbolji horor u 2024. godini

Uprkos kontroverzama oko korišćenja veštačke inteligencije, ostvarenje je osvojilo i kritičare i publiku

26
0
Printscreen/YouTube: IFC Films

Film “Late Night with the Devil”, režisera Kolin i Kameron Kerns, sa ocenom od 97 odsto na sajtu Rotten Tomatoes poneo je titulu “horor godine”. Na drugom mestu se našao “Oddity” irskog scenariste/režisera Damijana Mekartija, koji je na velika platna doneo priču o slepom medijumu koja tuguje zbog smrti sestre bliznakinje. (Oba lika tumači Kerolin Braken). Treće mesto pripalo je francuskom hororu “Infested”, dok je “A Quiet Place: Day One” zaokružio prvih deset mesta.


Lista prvih deset horor filmova:
1. Late Night with the Devil
2. Oddity
3. Infested
4. Strange Darling
5. In Flames
6. New Life
7. The Substance
8. Stopmotion
9. The Devil’s Bath
10. A Quiet Place: Day One

Zanimljivost: “Late Night with the Devil” je zaradio 666.666 dolara za samo jedan, jedini dan tokom premijernog vikenda. Iako su ga kritičari hvalili, izazvao je kontroverze zbog upotrebe veštačke inteligencije (AI) u kreiranju nekoliko slika.

No, ni Kolin, niti Kameron nisu marili zbog brojnih kritika na društvenim mrežama, što se može zaključiti i po izjavi koju su dali za Variety: “U saradnji sa našim neverovatnim grafičkim i produkcijskim timom, koji su neumorno radili kako bi filmu dali estetiku iz 70-ih koju smo oduvek zamišljali, eksperimentisali smo sa veštačkom inteligencijom, i dodatno montirali tri kadra kao vrlo kratke trenutke u filmu.”


Vredi pomenuti i da je “Alien: Romulus” na 17. mestu. Horor “Arcadian” sa Nikolasom Kejdžom u glavnoj ulozi zauzeo 20. mesto, koga sledi dugoočekivani “Beetlejuice Beetlejuice”.