Promo: Skymusic

Proslavljeni tenor Hose Kareras se nakon dva sata provedenih na sceni Plave dvorane oprostio od Beograđana. Španski virtuoz je oduševio publiku, a spektaklu su doprineli sopran Dušica Bijelić i Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, kojim je dirigovao David Gimenez.

Španski maestro je izveo neka od najpoznatijih dela, poput italijanske legendarne kompozicije “Chitarra Romana”, koja u njegovoj interpretaciji nadilazi granice klasične interpretacije.

Publika nije štedela dlanove da Karerasa vraća na bis, a u stilu velikog umetnika i džentlmena – to im je i priuštio. Sa oduševljenjem su uživali u jednoj od najčuvenijih pesama svih vremena, vanvremenskom evergrinu “O Sole Mio”, kao i čuvenoj “Granadi”. Zatim je u duetu sa svojom specijalnom gošćom – Dušicom Bijelić izveo klasik Solamente Una…

Kareras je spustio koncertnu zavesu u Beogradu!

U organizaciji i uz audio-vizuelnu čaroliju Skymusic-a, ovo veče klasične muzike ostaće u srcima publike, ljubitelja neprolaznih, bezvremenih kompozicija velikana poput Pučinija i Verdija, koje su bile deo repertoara velikog maestra i najvećeg tenora na planeti – Hosea Karerasa.