Printscreen: Youtube/Vogue

Advokat Mark Agnifilo potvrdio je za CNN da je njegov klijent Šon Didi Kombs (Sean “Diddy” Combs), protiv koga je podneto više tužbi za seksualno zlostavljanje i koji je pod istragom federalnih vlasti zbog trgovine ljudima u cilju seksualne eksploatacije – uhapšen.

Combs je uhapšen u hotelu Park Hyatt na Menhetnu, gde boravi od prošle nedelje, a hapšenje je sprovela ekipa iz Odeljenja za unutrašnju bezbednost.

Demijan Vilijams, tužilac za južni okrug Njujorka, izjavio je da optužnica na osnovu koje je uhapšen ostaje zapečaćena, tako da u ovom trenutku detalji optužnice nisu poznati.

Didijev advokat je rekao da su njegov pravni tim i Kombs duboko razočarani odlukom da se pokrene nepravedan slučaj protiv muzičkog mogula i istakao da je slučaj protiv njegovog klijenta bez osnova. Govoreći za CNN, Agnifilo je naglasio da je njegov klijent u potpunosti sarađivao tokom istrage i da se dobrovoljno preselio u Njujork prošle nedelje kako bi se suočio s ovim optužbama.

Šon Didi Kombs je figura koja je izgradila karijeru svojim talentom i poslovnim veštinama, posvetio se porodici i bio aktivan u poboljšanju položaja crnačke zajednice. On možda nije savršen, ali svakako nije kriminalac – izjavio je Agnifilo za CNN.

Advokat je apelovao na javnost da ne donosi prerane zaključke, barem dok ne budu dostupne sve činjenice o slučaju. Dodao je i da muziči mogus s nestrpljenjem iščekuje priliku da pred sudom skine ljagu sa svog imena.

Didi je od početka godine meta višemesečne istrage Odeljenja za unutrašnju bezbednost, koja je uključivala pretres njegovih domova u Los Anđelesu i Majamiju u martu.

Izvori bliski istrazi otkrivaju da je ovaj federalni slučaj povezan s optužbama za seksualno zlostavljanje iznetim u više građanskih tužbi protiv muzičkog producenta, a da se istraga proširila na reperovu umešanost pranje novca, distribuciju nelegalnih supstanci i trgovinu ljudima u cilju seksualne eksploatacije.

Od novembra prošle godine, Kombs se suočio s deset tužbi, od kojih ga devet direktno optužuje za seksualno zlostavljanje.