Foto: Marcell Rév

Majli Sajrus (Miley Cyrus) suočava se s tužbom koja se odnosi na njen hit singl “Flowers” iz 2023. godine, zbog navodnih sličnosti sa pesmom “When I Was Your Man”, Bruna Marsa. Američku pevačicu ne tuži kolega, već kompanija Tempo Music Investments kojoj je Bruno nedavno prodao deo muzičkog kataloga. Prema njihovoj tužbi, melodija i harmonijska struktura pesme “Flowers” previše su slične Marsovom hitu iz 2013. godine. Takođe, pravni tim kompanije implicira da bez pesme “When I Was Your Man” ne bi bilo moguće kreirati “Flowers”, jer je, navodno, pored ključnih kompozicijskih elemenata, korišćen i deo teksta za Majlin hit.

Tempo Music traži zabranu distribucije pesme "Flowers", što uključuje njeno povlačenje sa digitalnih platformi, kao i svih fizičkih izdanja albuma "Endless Summer Vacation", na kojem se ova numera nalazi.

Podsetimo, “Flowers” je postigla veliki uspeh, osvojivši priznanja za snimak godine i najbolju solo pop izvedbu, a bila je nominovana i za Gremi u kategoriji – pesma godine. Sa druge strane, pesma “When I Was Your Man” bila je nominovana za Gremi u kategoriji – najbolja solo pop izvedba 2014. godine.

Poslušajte obe numere!