Foto: Dirk Leunis

Belgijski pevač i tekstopisac Tucker Zimmerman, rođen u Americi, pesmom “Burial at Sea” najavio je jedanaesti studijski album “Dance of Love” koji stiže 11. oktobra. Danas nam Zimmerman dostavlja dva nova singla, ‘The Idiot’s Maze’ i ‘The Season’.

‘The Idiot’s Maze’ je sastavljen od živahnih tamburaških hitova i veselog klackajućeg basa, te prenosi na slušaoca srdačno prijateljstvo koje neguju Zimmerman i njegov prateći bend Big Thief. Tokom karijere koja se proteže već pola veka, Zimmermanova diskografija je zvučni memoar.

Široka kolekcija ploča koje istražuju folk, 12-taktni bluz, rock s punim bendom, koncerti i klasične klavirske kompozicije, njegovo je delo i posveta narodu, iskustvima i zvukovima koji su oblikovali njegov život…

Uz ”Dance Of Love”, slušaoci će pronaći višestruki i iskreni album jednog od najcenjenijih autora koji je imao ispunjen i uzbudljiv život ukrašen značajnim prijateljstvima uz teške, ali vredne lekcije, svetsko iskustvo i na kraju, puno ljubavi. ”Dance Of Love” biće objavljen digitalno i na CD-u, standardnom crnom LP-u i recikliranom LPE vinilu (samo indie maloprodaja i Tucker trgovina) 11. oktobra.

Tucker Zimmerman sviraće na retkim evropskim nastupima kako bi proslavio “Dance Of Love”.