Home MUSIC Nova era Natali Dizdar: “Zadnji dan ljeta” na vinilu

Nova era Natali Dizdar: “Zadnji dan ljeta” na vinilu

Pevačica kreće i na regionalnu turneju u okviru koje stiže u srpski prestonicu

50
0
Foto: Mare Milin

Natali Dizdar, poznata po autentičnosti i umetničkoj viziji lansirala je album “Zadnji dan ljeta”. Ovo, njeno četvrto izdanje donosi nešto posebno – po prvi put njena muzika biće dostupna i na vinilu.

Pevačica je okupila talentovanu ekipu kako bi stvorili vizuelni identitet albuma koji će savršeno pratiti zvučnu stranu njenog rada: Matea Smolčić Senčar zadužena je za impresivne fotografije koje prenose letnju atmosferu prožetu osećajem melanholije i usamljenosti.

Grafički dizajn albuma delo je umetnika blck-xcvi, koji je uspeo da stvori jednostavan, ali upečatljiv omot, u pevačicinim omiljenim bojama.

Mnoge će osvojiti pesma "Budi tu", na kojoj je ugostila jednog od najtraženijih muzičara mlađe generacije, poznatog pod pseudonimom Z++. Prema rečima Zadranke, njegov senzibilitet i talent su je odmah privukli, a pesma je rezultirala savršenim "klikom".

Spot za pesmu, baš kao i omot albuma, snimljen je u pevačicinom rodnom gradu, a pečat mu je utisnula Mare Milin, poznata vizuelna umetnica i fotograf, savršeno dočaravši opušten letnji dan.

Kraj uspešne godine Natali će obeležiti koncertnom turnejom, u okviru koje će nastupiti u beogradskom klubu BitefArtCafe.