Home SHOWBIZ Počelo suđenje za ubistvo Young Dolph-a

Počelo suđenje za ubistvo Young Dolph-a

Glavni osumnjičeni je priznao da je pucao u repera, kao i da mu je za naručeno ubistvo od obećanih 40 hiljada isplaćeno svega 800 dolara

51
0

Kornelijus Smit (Cornelius Smith), jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo rep muzičara poznatog pod pseudonimom Young Dolph, priznao je na suđenju da je pucao na muzičara, kao i da je za njegovo ubistvo trebalo da mu bude isplaćeno 40 hiljada dolara. Smit je izjavio da ne zna koliko puta je povukao obarač, a koliko puta njegov saučesnik Džastin Džonson (Justin Johnson), koji se tereti za saučesništvo i kome je, takođe, obećano 40 hiljada dolara, od kojih, navodno, nije dobio ni cent.

Smit je priznao da je dobio 800 dolara, ali pre nego što su izvršili zločin, a obojica negiraju krivicu za ubistvo prvog stepena, već kao organizatora navode izvesnog Hernandeza Govana, koji se izjasnio da nije kriv i negirao da je planirao ubistvo muzičara čije je pravo ime Adolph Thornton Jr.

Dugo se spekulisalo da je naručilac ubistva reper Yo Gotti koji je imao dugu istoriju nesuglasnica sa preminulim kolegom. Kako prenose američki mediji, svađa između muzičara je počela 2014. godine kada je Young Dolph javno govorio o tome kako je odbio da svoj debi album objavi u izdavačkoj kući Yo Gotti-ja.

Mediji su čak izvestili da su tužioci iz okruga Šelbi tvrdili da je Big Jook, stariji brat Yo Gotti-ja, koji je početkom ove godine ubijen u Memfisu, obećao 100 hiljada dolara za Torntonovo ubistvo.

Young Dolph, koji je bio mentor i ključna figura u muzičkoj zajednici Memfisa, upucan je dok je ulazio u prodavnicu u novembru 2021. godine u Memfisu. Njegov debi album “King of Memphis” odjeknuo je jako u hip-hop zajednici na koju je imao veliki uticaj.