Home ART & CULTURE Betmen dobio zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih!

Betmen dobio zvezdu na Holivudskoj stazi slavnih!

Mračni vitez je zvanično postao prvi superheroj sa zvezdom na prestižnom pločniku u Los Anđelesu

18
0
Printscreen/Instagram: Holliwood Walk of Fame

Betmen je dobio svoje mesto na čuvenoj Holivudskoj stazi slavnih – zvezdu, strateški postavljenu ispred Muzeja Ginisovih svetskih rekorda. Ceremoniju otkrivanja zvezde, koja je uživo prenošena na kanalu Variety i walkoffame.com, vodio je predsednik i izvršni direktor Privredne komore Holivuda, Stiv Nisen, a prisustvovali su i predsednik, izdavač i glavni kreativni direktor DC-a Džim Li, kao i potpredsednica i generalna menadžerka En DePiz.

Kao prvi superheroj koji je dobio zvezdu na Bulevaru slavnih, mračni vitez je zaradio svoje mesto i u Ginisovoj knjizi rekorda.

“Betmen je jedna od najprepoznatljivijih kulturnih figura našeg vremena. Ovo priznanje ne govori samo o njegovom statusu, već i o dugotrajnom uticaju koji stripovi imaju na našu kolektivnu svest. Superheroji su postali ključni igrači u oblikovanju savremene kulture”, izjavio je Krejg Glendej, glavni urednik Ginisovih svetskih rekorda.

Ova zvezda, inače 2.790. u Bulevaru, zauzima mesto pored Adama Vesta, koji je Betmenu podario svoje lice na televiziji, i Boba Kejna, ko-kreatora lika. Time se dodatno naglašava duboka veza superheroja sa različitim medijima i generacijama koje su odrasle uz njega.