Home MUSIC Suga kažnjen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a oduzeta mu je i...

Suga kažnjen zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a oduzeta mu je i dozvola

Član K-pop benda "BTS", koji važi za nezaustavivu silu na svetskoj pop sceni, za vožnju skutera "pod gasom", moraće da plati 15 miliona vona

15
0
Printscreen/Youtube: Hybe Labels

Suga, član grupe “BTS”, kažnjen je sa 15 miliona vona (11.500 dolara) zbog vožnje električnog skutera pod dejstvom alkohola. Policajac je najpre primetio da se klati, a zatim i da pada sa motora dok je pokušavao da ga parkira ispred svoje kuće.

Ovaj incident (6. avgust) bi prošao neopaženo na bilo kojoj tački širom planete, ali ne i u Južnoj Koreji, u kojoj važe stroga pravila. Uobičajena je praksa da K-pop agencije zabranjuju zvezdama da se zabavljaju ili čak imaju lični mobilni telefon, a priznanja o romantičnim vezama se često smatraju skandaloznim za fanove. Pokretački faktor koji stoji iza ovih propisa je taj što menadžeri industrije žele da fanovi veruju da su u vezi sa k-pop zvezdama, a fanovi veruju da su njihove zvezve savršene, što baca novo svetlo na Sugu.

Zato, čim se otreznio (7. avgusta), Suga se brže-bolje izvinio fanovima na platformi Weverse. Priznao je da nije znao da ne sme da vozi u pijanom stanju, ali da će preuzeti odgovornost za svoje nepromišljeno i pogrešno ponašanje, a njegova diskografska kuća, BigHit, obećala je da će preduzeti mere da se slični incidenti ne ponove.

Da zlo bude veće, reper je, kao i ostali članovi benda na odsluženju vojnog roka, ali s obzirom da se “incident” dogodio van vremena koje je obavezan da provede u uniformi suđeno mu je u skladu sa saobraćajnim prekršajima.