Home MUSIC Sastav Coldplay najavio kraj

Sastav Coldplay najavio kraj

20
0
Foto: Youtube printscreen

Kris Martin, frontmen britanskog sastava Coldplay od 2021. godine najavljuje skori kraj benda, ali sada je konačno potvrdio kada će britanska grupa da se povuče: nakon izdavanja svog 12. albuma.

U intervjuu za Apple Music 1, Martin je govorio o pripremama benda za objavljivanje predstojećeg 10. albuma “Moon Music” i otkrio: “Izdaćemo samo 12 albuma i to je odlučeno. Obećavam! Manje je više, a za nas je veoma važno da imamo taj limit.”

Iako će njihov 12. album navodno biti poslednji, Kris Martin ističe da će verovatno biti nekih sporednih projekata sa članovima benda nakon povlačenja.

Za sada, obožavaoci Coldplay-a će moći da uživaju u “Moon Music” kada bude objavljen 4. oktobra, jer će nakon toga bend objaviti još samo “dva albuma”.

Coldplay je upravo završio evropsku turneju “Music of the Spheres Tour,” koja je postala prva rok turneja (i druga turneja uopšte) koja je zaradila milijardu dolara. Sledeći na redu su nastupi u Australiji i Novom Zelandu, koji počinju krajem oktobra.

U 2025. godini, nastupiće na stadionima u Aziji, kao i imati seriju nedavno najavljenih letnjih nastupa u Velikoj Britaniji, uključujući deset koncerata na Vembli stadionu u Londonu.