Rajan Gosling je objavio saopštenje u kome oštro kritikuje žiri Akademije zato što se glumica Margo Robi i rediteljka Greta Gervig nisu našle na listi kandidata za dodelu Oskara. Rajan se najpre zahvalio članovima žirija koji su njega nominovali u kategoriji najbolji sporedni glumac i uvrstili ga u potencijalne dobitnike prestižne nagrade:

– Izuzetno sam počastvovan što su me moje kolege nominovale pored tako izuzetnih umetnika, i to u godini u kojoj je izašlo toliko sjajnih filmova. Nikad nisam mislio da ću ovo reći, ali sam takođe neverovatno počastvovan i ponosan što je to zbog moje uloge plastične lutke po imenu Ken – napisao je Rajan, a zatim se obrušio na isti žiri što na njihovoj listi nema njegovih koleginica Margo Robi i Grete Gervig.

Glumac koji je na velikom platnu maestralno dočarao Matel lutku, istakao je da su Greta i Margo najzaslužnije što film “Barbi” ispisuje istoriju. Smatra da nikakvo priznanje ne bi bilo moguće nikome ko je radio na pomenutom filmu bez njihovog talenta, hrabrosti i genijalnosti.

– Nema Kena bez Barbi, i nema Barbi filma bez Grete Gervig i Margo Robi! Reći da sam razočaran što nisu nominovane u svojim kategorijama bilo bi potcenjivanje. Njihovom radu treba odati priznanje zajedno sa ostalim veoma zaslužnim kandidatima – zaključio je glumac.

Strani mediji spekulišu da će Gosling o, po njemu, sramnoj odluci Akademije, govoriti na dodeli nagradu u Dolbi teatru u Los Anđelesu.