Home ART & CULTURE Počinje “Pozorište zvezdarište”

Počinje “Pozorište zvezdarište”

23
0
Pod sloganom “Zakorači u avanturu!” 5. oktobra od 10 sati biće otvoren festival za mališanje: “Pozorište Zvezdarište” u beogradskom teatru “Vuk”. U takmičarskom programu ovogodišnje, 19 po redu pozorišne smotre biće izvedeno 12 predstava iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Selekcija je izbor selektora Željka Hubača, a o festivalskim nagradama i ove godine odlučuju stručni žiri i dečiji žiri.

“Pozorište Zvezdarište” počinje “Zvezdanim karnevalom” na trgu ispred teatra “Vuk” i Gradske opštine Zvezdara, u kome će učestvovati zvezdarski predškolci. Na svečanom otvaranju festivala, na Velikoj sceni teatra “Vuk”, Ljubici Beljanski Ristić biće dodeljeno godišnje priznanje Saveta festivala “Zvezda među zvezdama”.

Domaćin festivala je teatar "Vuk", a festivalske predstave, radionice i programi biće izvođene i na scenama pozorišta "Duško Radović" i "Pinokio", kao i Biblioteci galeriji "Branko Miljković".

U okviru pratećeg programa biće realizovani interaktivni programi namenjeni deci, mladima, roditeljima i stručnjacima koji se bave odrastanjem dece.

Program i sve informacije su na sajtu festivala: www.zvezdariste.rs