Home MUSIC U beogradskom Planetarijumu fanovi ekskluzivno preslušavali album “Moon Music” grupe Coldplay

U beogradskom Planetarijumu fanovi ekskluzivno preslušavali album “Moon Music” grupe Coldplay

25
0
Foto: Youtube printscreen

Novi album i njegovo ime, upravo je bio povod za jedno nezaboravno veče u magičnom ambijentu Planetarijuma, na beogradskom Kalemegdanu, u kojem je izdavačka kuća Mascom organizovala ekskluzivno preslušavanje novog albuma grupe Coldplay, dan pre zvaničnog objavljivanja. U specifičnom ambijentu, uz “kosmičke” koktele, okruženi realističnom projekcijom nebeskog svoda sa različitih krajeva sveta, slušali smo nove pesme jednog od najvećih koncertnih bendova na svetu.

Posmatrajući u Planetarijumu zvezdane svodove iznad Australije, Sahare, Severnog pola, bilo nam je jasno koliko smo mali naspram beskrajnog niza galaksija. Nove pesme Coldplaya upravo su imate za cilj da se veoma brzo povežemo sa misijom koju „Moon Music“ očigledno ima jer su članovi benda su već godinama fascinirani kosmosom i jednostavnim pravilima po kojima funkcioniše univerzum. A neposredno pred početak preslušavanja albuma, pozdravio nas je Kris Martin lično…

– Zdravo svima, ja sam Kris iz Coldplaya. Kada je album gotov nikada nisam u potpunosti siguran o čemu konkretno govori. Mislim da ovaj predstavlja odgovor na unutrašnji, lični konflikt, ali i na spoljašnje konflikte kao i pronalaženje najboljeg mogućeg rešenja za iste. Ono što album Moon Music želi da poruči jeste da je možda ljubav najbolji odgovor, čak i kada je teško pokazati je, a lično mislim da je tako u mnogim situacijama. Verovatno iz tog razloga upravo o tome toliko pevamo, da podsetimo šta je u životu važno. Mnoge pesme na albumu govore o ličnoj borbi, onoj koju sam prepoznao i osetio kod drugih ljudi. Možda taj osećaj svi kao vrsta imamo. Na neki način to je i reakcija na osećaj bespomoćnosti naspram toliko suludih stvari kojima smo okruženi – interno i eksterno. Svi tražimo odgovore u knjigama, pesmama i uvek dođemo do zaključka i poruke koja govori o neophodnosti da najpre budemo dobri prema sebi. Tada ćemo lako biti ono što jesmo, što dalje vodi ka tome da dozvolimo i drugima da budu ono što jesu. Kada to primenimo svi će se konflikti rešiti daleko mirnije. Verovatno vam sve ovo zvuči besmisleno ali, ja se tako osećam i tako razmišljam – izjavio je Kris u audio obraćanju.

U svakom smislu, Moon Music nije njihova uobičajena ploča. Mnogo je toga prepoznatljivog ali je bend definitivno otišao i nekoliko koraka dalje tretirajući univerzalne teme mira i harmoničnog života. Reč je o vrlo melodičnom izdanju, punom emotivnih i poletnih melodija. Deseti studijski album benda Coldplay pružio nam je zvučno putovanje ka zvezdama, dozvolite sebi da pobeđete sa Krisom i ekipom na slično putovanje i pogledate iz nove perspektive na ovu našu napaćenu planetu…

Album “Moon Music” grupe Coldplay je od 4. oktobra dostupan na svim striming servisima, a na Mascom online shopu, mascom.rs, možete poručiti vinil ili CD.