Home MUSIC Marija Somervil objavila singl “Projections”

Marija Somervil objavila singl “Projections”

15
0
Foto: Cáit Fahy

Intrigantna irska muzičarka (i stalna voditeljka radija NTS) Marija Somervil (Maria Somerville) vratila se sa svojim prvim novim singlom u tri godine “Projections”.

Čežnjiva, romantična shoegaze pesma prožeta je čežnjom kroz zvuk nejasnog basa i  gitare, nošena njenim hipnotičkim i mirnim vokalnim stilovima. S druge strane, turbulentni singl izrazito je napredovao u odnosu na njen debitantski LP album ”All My People” koji je sama objavila 2019. godine.

Objavljeni singl ‘Projections’ popraćen vizualima Somervilove, Majkla Spirsa (Michaela Speersa) i Roisin Brkli (Róisín Berkeley), snimljenim na VHS-u po celom Marseju i rodnom gradu Somervilove, Galveju.

Marija Somervil takođe je najavila dva  nastupa uživo. Njeni prvi nastupi od 2019. godine, biće u novembru u Dablinu (Workmans, 19. 11.) i Londonu (Chats Palace, 27. 11.). Ulaznice kreću u prodaju u sredu, 2. novembra u 10 sati po lokalnom vremenu.

BIO

Marija Somervil (Maria Somerville) oslanja se na narodne oblike uz tradicionalne irske motive, zvezdani pop i hipnotičke zvukove kako bi stvorila potpuno originalnu muziku čiji koreni vuku sa zapada Irske. Njen album All My People koji je sama objavila 2019. kanalisao je divljinu irskog pejzaža kroz guste, eterične zvučne pejzaže, gole udaraljke i opojnu elektronsku struju, prošaranu sablasnim vokalima koji su uvek prisutni i sveobuhvatni, poput kristalnih odsjaja sunca koji vire kroz tamne olujne oblake. Otkako se pridružila 4AD-u, objavila je dve obrade kao deo kompilacije Bills & Aches & Blues povodom 40-godišnjice 4AD izdavačke kuće, i dala podršku kolegama iz diskografske kuće benda Dry Cleaning na njihovoj evropskoj turneji. Njen zagonetan i zadivljujući nastup uživo dolazi u solo i bendovskom obliku, nastao iz njenih veza s dinamičnom DIY scenom koja se pojavila u Irskoj u poslednjih nekoliko godina. Osim što radi kao solo muzičarka, Marija je voditeljka vrlo hvaljene emisije Early Bird na NTS radiju.

Singl ‘Projections’ je Marijino prvo zvanično izdanje za 4AD, a više njene muzike očekujemo u 2025. godine.