Home MUSIC Besplatan koncert ansambl Moresca Nova u DOB-u

Besplatan koncert ansambl Moresca Nova u DOB-u

Besplatne ulaznice za veče "Bella Ciao" mogu se preuzeti na eFinity blagajni u Domu omladine Beograda

22
0
Promo vizual

Dom omladine Beograda, povodom obeležavanja Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, poklanja publici besplatan koncert italijanskog ansambla “Moresca Nova”. Ova izvanredna muzička grupa, na večeri pod nazivom “Bella Ciao”, izvešće repertoar tradicionalne italijanske muzike, kao i slobodarskih pesama koje su obeležile duh antifašističkog pokreta širom sveta.

Besplatne ulaznice za koncert zakazan za subotu, 19. oktobra, u Velikoj sali Doma omladine Beograda, mogu se preuzeti na eFinity blagajni u DOB-u. Jedna osoba može preuzeti do četiri besplatne ulaznice.

Tradicionalni muzički ansambl “Moresca Nova” iz Italije postoji od 1993. godine i dolazi iz grada Gravina in Puglia, nedaleko od Barija. Ansambl izvodi tradicionalnu muziku i igre juga Italije, koji su pretrpeli uticaje više različitih kultura, a do sada je svojim nastupima zadivio publiku u Španiji, Grčkoj, Francuskoj, Nemačkoj, Kipru, Tunisu, Rumuniji, Mađarskoj, Poljskoj, Hrvatskoj, Austriji…

Njihove pesme govore o ljubavi, životu tamošnjih ljudi, drevnim tradicijama… Nastupi su im spektakularni i zbog predivnih tradicionalnih nošnji. Publika je na koncertima uvek oduševljena i igra zajedno sa ansamblom.