Home ART & CULTURE Beograd velikim aplauzom pozdravio ekipu filma”Svemu dođe kraj”

Beograd velikim aplauzom pozdravio ekipu filma”Svemu dođe kraj”

Crvenom tepihu prošetala je glumačka ekipa: Jelena Đokić, Boris Isaković, Živko Anočić, Janko Popović Volarić, kao i koproducent Uliks Fehmiu

19
0
Fotografije: FIlip Olćan

Najnovije ostvarenje “Svemu dođe kraj”, Rajka Grlića, premijerno je prikazano u mts Dvorani. U saradnji sa scenaristom i piscem Antom Tomićem, proslavljeni režiser na veliko platno donosi ljubavni triler koji ne samo da intrigira gledaoce, već pruža i ozbiljnu, promišljenu kritiku savremenog društva.

Pored eminentnog autorskog dvojca, na crvenom tepihu duž nekadašnje Dvorane doma sindikata našli su se i glumci iz filma: Jelena Đokić, Boris Isaković, Živko Anočić, Janko Popović Volarić, kao i koproducent Uliks Fehmiu.

Film “Svemu dođe kraj” inspirisan je Krležinim delom "Na rubu pameti", a u saradnji s Antom Tomićem, Grlić istražuje tamne strane tranzicije i kapitalizma. Kroz dva sveta – bogatih i moćnih koji upravljaju društvom i običnih ljudi koji se suočavaju s nepravdom – film prikazuje borbu koja je istovremeno fizička i moralna.

Najnovije Grlićevo ostvarenje je premijerno prikazano na filmskom festivalu u Puli, u Sarajevu, na festivalu u Herceg Novom. Na pomenutim smotrama nagrađeni su glumci Boris Isaković Zlatnom Arenom za najbolju sporednu mušku ulogu, dok je Jelena Đokić ovenčana Zlatnom mimozom za najbolju žensku ulogu.


Nakon beogradske premijere, sledi novosadska i film počinje da živi svoj bioskopski život.

FOTO galerija: