Foto: Ilija Marjanović

Short Reports, novosadski duo koji je nedavno objavio novi singl sa spotom “Stvari”, nastavljaju aktivno i u oktobru i predstavljaju nam studijski album imena “Vožnja, a koji će u celosti odsvirati kao predgrupa Miletu Kekinu u Novom Sadu (SKCNS – 01.11.), kao i Beogradu (Dom omladine – 02.11.).

Na albumu su pored osnivača benda Nemanje Velimirovića (gitara, vokal, klavijatura) svirali/pevali: Aleksandar Milovanović (bubanj), Nemanja Vučetić (bubanj – pesme „Vožnja“ i „Nisam“), Iva Kolačarić (preteći vokal), Katarina Mijailović (klavijature, prateći vokali) i Uroš Milkić (stilofon, prateći vokal). Album je snimljen u studiju „Down There“ u Beogradu, a smiksan u studiju „Alpha“ u Novom Sadu gde je za miks i mastering bio zadužen Vladimir Perović. Dizajn za omot albuma napravio je Aleksandar Apatović.

Foto: Promo

Promocija albuma kreće krajem oktobra 2024. i trajaće narednih nekoliko meseci. Novosadsku promociju, album „Vožnja“ će doživeti na koncertu Mileta Kekina u SKCNS Fabrici 01. novembra, a Beogradsku dan kasnije, 02. novembra u Domu omladine Beograda.

Duo Short Reports je tokom proleća 2024. održao turneju po Balkanu koja je završena velikim koncertom u Beogradu u KST-u gde su kao gosti grupe Artan Lili odsvirali novi album pre samog snimanja i miksanja istog koje je okupiralo leto 2024. Bend trenutno čine Nemanja Velimirović (gitara, vokal) i Aleksandar Milovanović (bubanj), a u toku jeseni i zime 2024. na 2025. godinu bend planira povećanu koncertnu aktivnost po Balkanu i Evropi i još jedan video spot, kao i jedno iznenađenje za fanove benda, koje ovom prilikom neće biti otkriveno.