Home MUSIC Turbo Trans Turisti u sklopu svoje prve regionalne turneje stižu u Zagreb

Turbo Trans Turisti u sklopu svoje prve regionalne turneje stižu u Zagreb

20
0
Foto: Promo

Beogradski eksperimentalni punk bend Turbo Trans Turisti kreće na svoju prvu regionalnu turneju. U sklopu turneje održaće i svoj prvi samostalni zagrebački koncert u nedelju, 27. oktobra u Tvornici kulture. Pre toga predstaviće se publici u Ljubljani, Rijeci i Šibeniku.

Turbo Trans Turisti prvu će regionalnu turneju započeti u ljubljanskoj Gali Hali (24. 10.), nakon čega stižu u riječku The Beertiju (25. 10.). Putovanje po Hrvatskoj nastaviće u šibenskom klubu Azimut (26. 10.), a samo dan kasnije stižu u omiljenu zagrebačku koncertnu dvoranu, Tvornicu kulture (27. 10.). Nakon kratke pauze će se turneja nastaviti u decembru, kada će stati pred publiku u Sofiji (12. 12.), a za kraj će nastupiti u Nišu (13. 12.) i Kragujevcu (14. 12.). Na regionalnoj turneji publika će po prvi put čuti pesme s predstojećeg, trećeg albuma „Važan i veliki“, čija je objava planirana za kraj ove godine. Uz to, u Tvornici će se đuskati i uz pesme s prva dva albuma – „Levo ili Desno“ i „Ništa Nije Strašno“ – među kojima su se posebno izdvojile „Šimpanza“, „Problem“ „Abu Dabi“, „Levo ili Desno“ i „Sreća Je“.

Povratnički album „Ništa Nije Strašno“ objavili su 2023. godine za vlastiti label Anderklas u saradnji sa izdavačkim kućama Pop Depresija i Kišobran. Kroz dvanaest pesama su predstavili novi, žešći, turbo zvuk kojim su opravdali i ulazak u novu eru – Turbo Trans Turiste. Ove godine su predstavili i live izdanje „Šta bre? Kontrolisani haos! Kome treba kontrola?“ na kome se našlo šest pesama sa prethodnih izdanja kao i numera „Moj Duh“ koja će se naći na trećem albumu.

Nastupi Turbo Trans Turista donose beskompromisnu energiju, talas zvuka koji preplavljuje prostor, fanatičnu svirku bez pauza i zagarantovanu zabavu i provod. Boško i Nikola Mijušković kao i Igor Kuzmanović svojom će neobuzdanom punk energijom i psihodeličnim zvukom publici doneti novo auditivno i vizualno koncertno iskustvo. U sklopu programa Burn Out beogradski Turbo Trans Turisti u Tvornici će napraviti kontrolisani haos i prezentovati svoj jedinstveni zvuk.

Ulaznice po early bird ceni od 8 evra potražite na blagajni Tvornice kulture, na svim prodajnim mestima CoreEventa ili online na platformi CoreEvent. Regularna cena ulaznice iznosiće 10 evra.