Home ART & CULTURE Stiže nova verzija kultnog horor filma

Stiže nova verzija kultnog horor filma

17
0
Foto: Youtube printscreen

Italijanski reditelj Luka Guadanjino, poznat po radu na filmovima “Kvir”, “Izazivači” i “Skrivena ljubav”, u završnim je pregovorima s Lionsgateom za snimanje nove verzije romana “Američki psiho” autora Breta Istona Elisa iz 1991. godine.

Reditelj je navodno u završnim pregovorima s filmskim studijom, a film bi za studio trebala da producira kuća Frenesy Films.

Dodaju da će scenario za film napisati Skot Z. Burns, a izvršni producent biće Sem Presman, sin Edvarda R. Presmana, producenta originalnog filma iz 2000. godine.

Prema izvorima Guadanjinov Američki psiho neće biti rimejk postojećeg filma s Kristijanom Bejlom u glavnoj ulozi, koji je režirala Mari Haron, već nova adaptacija Elisovog romana.

Ovo je projekat na kojem studio radi već neko vreme, a nakon nedavnih sastanaka s Guadanjinom, vodstvo studija zaključilo je da je on savršen izbor za svež pristup ovoj priči.

Američki psiho prati priču o bankaru Patriku Bejtmanu sa Menhetna, koji skriva alternativni psihopatski ego od svojih saradnika i prijatelja dok živi dvostruki život u kojem skriva da je serijski ubica. 

On svoje frustracije i nezadovoljstvo iskaljuje na različitim beskućnicima, životinjama i ljudima koji mu se nađu na putu, poput policajaca, čuvara i domara u svojoj kancelariji u kojoj se sakrio nakon što je ubio policajce.