Home MUSIC Novi singl grupe Artan Lili: Saradnja sa Cobijem

Novi singl grupe Artan Lili: Saradnja sa Cobijem

18
0
Foto: Braca Nadeždić / Promo: Artan Lili

U susret beogradskim koncertima u klubu Zapa baza 8. i 9. novembra, bend Artan Lili predstavio je deseti, završni singl pod nazivom “Tu ih karaš” sa svog predstojećeg trećeg studijskog albuma.

Kako su svojevremeno i obećali u najavi albuma, polovinu novog autorskog muzičkog materijala od ukupno deset pesama na albumu “III”, čine njihovi samostalni singlovi, a drugu polovinu – singlovi nastali u saradnji sa kolegama sa scene.

Sve pesme karakteriše snažan autorski pečat benda, lako prepoznatljiv i impresivan, uprkos poigravanju žanrovima. Ovo su činjenice, koje je mnogobrojna publika na brojnim rasprodatim koncertima i festivalima širom regiona – već verifikovala.

Nakon trenda koji su uveli sukcesivnim objavljivanjem pesama za prvi i drugi album, Artani su ponovo „podigli lestvicu“ u decembru 2019. godine, objavljivanjem pet singlova i spotova “Maca”, “Oud”, “Priča”, “Foliram” i “Pedana” tokom 5 dana, zaredom.

Zatim su sukcesivno predstavljali i ostale pesme za treći studijski album, na kojima su sarađivali sa kolegama sa scene: “Rokenrol posle rokenrola” sa Canetom iz Partibrejkesa, “Otrov” sa Nikolom Vranjkovićem, Geler“ sa reperom Đusom, Hardkor i pank“ sa Zoranom Marinkovićem iz sastava Bjesovi.

A sada nam donose i finalni, deseti singl “Tu ih karaš”, nastao u saradnji sa reperom i producentom Slobodanom Veljkovićem – Cobijem.

Pesma nastala pre nekoliko godina a tek sada je finalizovana i pozicionirana na začelju plejliste predstojećeg, trećeg albuma. Do slušalaca će novi singl Artana stići putem interneta, digitalnih platformi.

Kad su u pitanju radio i TV stanice, može li ova pesma izazvati raskrinkavanje medija, u pogledu podrške i razumevanja umetničke slobode, navodi se u saopštenju.

Treći album grupe Artan Lili, pod nazivom “III” će, kao i prva dva, zajednički objaviti PGP RTS i Kroacija rekords.