Home MUSIC “Klin” objavio “Blato”, soundtrack melanholije i gotik-rok zvuka

“Klin” objavio “Blato”, soundtrack melanholije i gotik-rok zvuka

20
0
Foto: Jovo Milivojević

Gotik-rok bend “Klin” objavio je novi album pod nazivom “Blato”, što se i očekivalo nakon promotivnih spot singlova “Pokreni glas”, “Grad je potopljen”, “Zagrli mrak” i nedavno objavljenog spota za pesmu “Dani”.

Bend "BLATO" su osnovali bivši članovi grupe "Demether" Damjan Deurić (vokal i klavijature) i Darko Višković (vokal i gitara). Njima su se pridružili tekstopisac i basista Zoran Došić i na bubnjevima Dragan Mladenović – Caka.

Na albumu momaka iz Banata primetan je uticaj alt-rok bendova i “Ekatarine velike“ u pesmama koje peva Wish kao i uticaj finskih goth bendova, kao što su “Him“ i “69 Eyes“ kada pesme peva Damjan. Razlike i sličnosti između njihova dva vokala daju nekakav dramski dijaloški momenat kojim se uspešnije donosi tekst. Otuda ti duetski sukobi u dosta pesama. Ali njihovi vokali ovaj album žanrovski pozicioniraju između got-roka i alt-roka. 

“Naziv albuma, Blato, nije tu kao ružan epitet nego više kao simbol banatske melanholije. To je ta preovlađujuća jesenja boja. Ovaj album je zapravo soundtrack jeseni uz zvuk košave koja duva kroz tavane starih, napuštenih kuća” – rekao je Damjan o novom albumu.

“Klin” je objavio jedan album (Tama, 2019. One Records), a novi je osim na digitalnim platformama (Apple music, Deezer, Spotify…), dostupan i na CD-u.

 

Poznato je da je bend svirački aktivan pa je jasno da će u narednom periodu ovaj album doživeti i svoju live promociju. 

“Trudimo se da nismo betonom ograđeni u neki die hard gothic žanr. Više je to neka trska, kroz koju procuri ponešto muzički drugačije od ostalog, kao na primer Pink Floyd zvuk u naslovnoj pesmi ili Wishove bluzerske solo gitare. Album ćete moći da čujete ove jeseni u klubu “Gerila” u Novom Sadu 5. novembra kao i 7. decembra na koncertu grupe “Kerber” kada nastupamo kao local support u Hali 2 novosadskog sajma” – dodao je Damjan najavljujući skore nastupe benda.