Home MUSIC Damiano David ima novi singl “Born With a Broken Heart”

Damiano David ima novi singl “Born With a Broken Heart”

19
0
Foto: Frayser

Frontmen sastava “Maneskin”, Damiano David je objavio drugu solo pesmu, a prvi zvanični singl sa njegovog budućeg solo projekta koji se već sada iščekuje sa velikom pažnjom.

Kada sam pisao ovu pesmu, izlazio sam iz jednog vrlo mračnog perioda, nisam osećao baš ništa, uplašio sam se da sam u potpunosti izgubio osećanje za dobro ili loše. Upravo u to vreme započeo sam jedan od najznačajnijih odnosa u svom životu, a strah da neću biti u stanju ili da nisam spreman za to je bio veliki. Ova pesma je bila način da samom sebi objasnim moja osećanja i da na njih gledam na pozitivniji način. Srećan sam danas što mogu da kažem da sam se izborio sa tim, ali mislim da mnogi ljudi mogu da se poistovete sa tim osećanjem kada misliš da nisi dovoljno dobar“, iskreno je izjavio Damiano.

“Born With A Broken Heart” je ohrabrujuća pesma koja budi nadu, melodijski vedra, pravi energetski dragulj koja daje protivtežu dirljivim stihovima. Iako se poziva na jedan težak period u Damianovom životu, muzika je puna životne radosti i ima himnični kvalitet.

Video spot “Born With A Broken Heart” je savšeni vizuelni pratilac singla sa zadivljujućom koreografijom koja nosi pozorišnu atmosferu, a  režirao ga je  Aerin Moreno.

Video spot je moja lična fantazija. Svet u kome šta god da se događa, jednom kada prođeš kroz vrata sve postaje magično i prelepo. To je način da se kaže da neće sve ono što je negativno obavezno da te povredi, u stvari ponekad te odvede do sledećeg poglavlja tvoga života. Svi mi posedujemo sposobnost da pretvorimo negativno iskustvo u nešto što je značajno za nas“, kaže Damiano.

U poslednjih mesec dana,  Damiano David nas je počastio sa dve pesme, dramatičnom “Silverlines” koju je producirao Labrinth i “Born With A Broken Heart” koja pokazuje svu muzičku svestranost i vrtoglavu ambiciju njega kao solo umetnika.

Od ulica Rima do međunarodne slave, Måneskin je postao svetska muzička atrakcija, čiji razvojni put nije ništa manje nego izvanredan. Damiano David, vodeći vokal benda, hvaljen zbog harizmatičnog scenskog prisustva i moćnog vokala, osvojio je armiju fanova, ali i priznanje kritike.

Njegova želja da se otisne u solo vode izrodila se iz potrebe da izrazi onu ličniju i ranjiviju stranu svoje ličnosti, koja je ostala potpuno neistražena u autorskom opusu benda Maneskin.

Otkrivajući svoje pravo lice svetu po prvi put, sa pesmom “Born With A Broken Heart” Damiano pokazuje da poseduje ambiciju, talenat i kvalitetne pesme da dominira svetskim radio talasima.

Damiano je imao i svoj prvi TV nastup kao solista i to u čuvenom šou programu “Tonight Show” koji vodi Jimmy Falllon.