Fotografije: Đorđe Tomić

Nakon izuzetne omaž revije na otvaranju 54. po redu Perwoll Fashion Week-a, do 5. novembra za široki auditorijum u Silosima Beograd upriličena je izložba “Fantastično modno putovnje Slađane Milošević”. Svi posetioci će moći da uživaju u originalnim modnim komadima, kako iz Slađaninog ormana tako i u onima koje su, inspirisani njenim likom i delom, specijalno za reviju i ovu izložbu pripremili kreatori, kostimografi i stilisti.

Osim odeće, izloženi su i aksesoari – fascinatori, maske, originalni nakit, ali i modne i umetničke fotografije priznatih fotografa nastalih kroz njihovu saradnju sa ovom jedinstvenom umetnicom. Tu su fotografije iz medija, editorijala najčitanijih modnih magazina, ali i Slađaninog albuma. Kompletna postavka je priča o Slađaninom stvaranju i modnom putovanju… Ono što je presedan je da će, 2. novembra od 18 sati, idejni tvorac ovog projekta i Slađanin dobar prijatelj i saradnik, Nenad Radujević, osnivač i direktor Beogradske nedelje mode, voditi sve prisutne na ovo Fantastično modno putovanje pričajući toplu priču o Slađani Milošević – rok, pop, punk, avantgarde i modnoj ikoni jugoslovenskih prostora.

Ostaje pitanje, koliko je tačno života živela Aleksandra Slađana Milošević, jer je za svog života bila sve ovo: pevačica, pijanistkinja, violinistkinja, gitaristkinja, scenaristkinja, režiserka, humanitarac, politička i društvena aktivistkinja, glumica, spisateljica, buntovnica…

Sladjana Milošević je bila prva dobitnica nagrade Beogradske nedelje mode za doprinos razvoju mode kao umetnosti, a ovim jedinstvenim modnim putovanjem kroz sve njene kreativne faze, još jednom se odaje počast umetnici koja je uvek bila ispred svog vremena, slobodna, hrabra, kreativna, drugačija i – svoja.

FOTO: