Home ART & CULTURE Apple TV najavio novu sezonu distopijske hit serije: Publika na Netfliksu “odlepila”...

Apple TV najavio novu sezonu distopijske hit serije: Publika na Netfliksu “odlepila” za starim psihološkim trilerom

Početkom godine na male ekrane stiže druga sezona "Severance", čiju režiju potpisuje Ben Sigel, dok je psihološki triler "Kate" tek posle tri godine zavredeo pažnju Netfliksove publike

26
0
Printscreen/YouTube: Apple TV

Apple TV predstavio je trejler za drugu sezonu serije “Severance”, koji najavljuje nastavak sage o korporativnom distopijskom svetu u kome zaposleni žive dve odvojene realnosti.

Prva sezona “Severance” donela je autorskom i glumačkom timu impresivna priznanja kritičara, što dokazuju ocene od 97 odsto na Rotten Tomatoes-u i 8.7 na IMDb-u. Sa ocenom 9,7 koju je dobila finalna epizoda – serija “Severance” je zacementirala status jedne od najhvaljenijih novih serija.

U nastavku zaplet ostaje u bizarnom korporativnom okruženju, gde uređaj za implantaciju omogućava zaposlenima da "isključe" privatna sećanja tokom radnog vremena i obrnuto. Serija time otvara pitanja o identitetu onih čiji se život odvija isključivo unutar kancelarijskih zidova.

Na odjavnoj špici se uz Adama Skota i Brit Lover, ponovo se pojavljuju imena Patricije Arket, Džona Turtura, Zaka Čerija, Kristofera Volkena i Tramela Tilmana, dok režiju većeg broja epizoda potpisuje Ben Stiler.

Premijerno prikazivanje druge sezone serije, čiji trejler najavljuje dublje istraživanje kompleksnog sveta na granici stvarnosti i distopije, najavljeno je za 17. januar sledeće godine – na striming platformi Apple TV+


Zaljubljenici u psihološke trilere, “iskopali” su seriju “Kate”, koja se prikazuje na Netfliksu pune tri godine.

Da ova serija napokon zavredi pažnju zaslužna je grupa na Fejsbuku “Netflix Bangers”, koja služi kao platforma za ljubitelje filmova i u kojoj članovi (njih tri miliona) razmenjuju savete šta treba gledati.

Publika “Kate” opisuje briljantnim psihološkim trilerom, a radnja prati Kejt, profesionalnu ubicu čija se misija komplikuje kada sazna da je otrovana, a ima samo 24 sata da pronađe osobu odgovornu za njenu smrt.