Home MUSIC Tri u jedan – solista na tri instrumenta u Beogradskoj filharmoniji

Tri u jedan – solista na tri instrumenta u Beogradskoj filharmoniji

25
0
Foto: Julia Wesely

Beogradska filharmonija predstavlja Sergeja Malova, jedinstvenog muzičara koji će svirati na tri različita instrumenta, u petak, 1. novembra (Kolarac, 20h). Pored toga što će predvoditi filharmonijski orkestar, Malov će prikazati svoju multi-virtuoznost na violini, violi i violončelu, kroz tri potpuno različite žanrovske kompozicije.

Sergej Malov je umetnik poznat po svojoj svestranosti i virtuoznosti: on svira violinu, violu, baroknu violinu i violončelo da spalja. Njegov repertoar obuhvata dela iz perioda od ranog baroka preko klasičnih i romantičnih violinskih koncerata do svetskih premijera savremene muzike. Beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da se susretne sa ovim nesvakidašnjim talentom, koji žonglira u različitim ulogama, instrumentima i žanrovima na kaleidoskopskom programu koji izvodi sa filharmonijskim orkestrom.

Foto: Julia Wesely

Tako će Sergej Malov izvesti Britnove Varijacije za violu, inovativni Guldin koncert u aranžmanu za violončelo da spalju koji spaja bluz, rok, polku i fri-džez, a u drugoj polovini programa sledi potpuni preokret sa Hačaturjanovim Koncertom za violinu, inspirisanim jermenskim narodnim melodijama.

Pored one na Kolarcu, Beogradska filharmonija će autentični talenat Sergeja Malova, prikazati publici tinejdžerskog uzrasta koja će prisustvovati probama umetnika sa orkestrom u sredu i četvrtak. Nema boljeg načina da se beogradski gimnazijalci upoznaju sa vanserijskim talentom i raznolikim umetničkim žanrovima nego kroz susret sa ovim vrsnim umetnikom.