Printscreen: Youtube / Page Six

Glumica koja je nezaboravno odigrala lik Adrijane La Červe u HBO-ovoj drami “Sopranovi” nije srećna zbog nove knjige koju je napisao Mark Kamin, lokacijski menadžer serije.

To je samo pokušaj da se izvuče novac“, kaže glumica u ekskluzivnom intervjuu za Page Six.

U knjizi “Na lokacijama: Naučene lekcije iz mog života na setu sa Sopranovima i u filmskoj industriji“, Kamin kratko spominje Džejmsa Gandolfinija koji je imao probleme zloupotrebe supstanci dok je igrao mafijaša Tonija Soprana.

De Mateo (52) kaže da je osećala obavezu da progovori jer je “veoma bliska sa Džimovom udovicom i ćerkom.

Takođe je skrenula pažnju da opisi iz knjige “nisu tačni”. U svojoj knjizi, Kamin piše da je kasnio Gandolfini na snimanje epizode tokom pete sezone nakon što je proveo prethodnu noć u Atlantik Sitiju.

Glumica naziva svog pokojnog kolegu “neverovatnom osobom” i “anđelom”.

Gandolfini je preminuo od srčanog udara 2013. godine u 51. godini, na kraju se pojavio četiri sata kasno, prema autoru, “psujući dok je pokušavao da nauči replike, snimajući iznova i iznova, pijući kafu i vodu, smenjujući se između stida i grubosti, kao što uvek biva kad nešto zabrlja.”

Kamin dalje tvrdi da je HBO dodao klauzulu u ugovor “sve neodgovornijem” Gandolfiniju koja ga čini odgovornim za troškove dana snimanja ako ne dođe zbog prekomerne zloupotrebe narkotika.

De Mateo kritikuje menadžera što detaljno opisuje navodne lične demone njenog pokojnog kolege, nazivajući Gandolfinija mnogo više od onoga o čemu je Kamine pisao.”

Džim je bio anđeo“, i dodaje, “i mislim da je zato što je bio anđeo, znate, on nije ovde.”

Glumica dovodi u pitanje vreme objavljivanja knjige jer je izašla samo nekoliko nedelja nakon 25. godišnjice emitovanja serije.

Zaraditi na taj način – Italijani to ne vole“, kaže. “Mi to prokleto ne volimo.”

Na početku intervjua, De Mateova je otkrila šta zaista misli o Kaminu pokazujući srednji prst tokom intervjua.