Home MUSIC Mongolski folk metal bend The HU objavio album “Live At Glastonbury”

Mongolski folk metal bend The HU objavio album “Live At Glastonbury”

The Hu će nastupiti 17. septembra u zagrebačkoj Tvornici kulture

96
0

Mongolski folk metal ratnici The HU objavili su album Live At Glastonbury, koji je snimljen tokom njihovog premijernog nastupa na Glastonberi festivalu 2023. godine. Album Live At Glastonbury možete preslušati ovde.

Classic Rock je za The HU rekao da su prava eksplozija, a za album da “zvuči manje kao šamanski folk-metal na putu do transcendencije, a više kao Rammstein“. Kerrang! ih opisuje kao moćne, a nastup na Glastonberi festivalu prošle godine kao “jedan od najkreativnijih za ljubitelje žestoke muzike”.

The HU u septembru kreću na Hishigten turneju, koja ih vodi po Evropi. Nastupiće u Finskoj, Estoniji, Latviji, Poljskoj, Nemačkoj, Češkoj, Austriji, Italiji, Švajcarskoj, Francuskoj, Španiji i Hrvatskoj, gde će 17. septebra održati koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Vođa benda Gala poručuje: “Uzbudljivo je svirati opet po Evropi, posetićemo mesta na kojima nikada pre nismo bili i nadamo se videti naše fanove. Mogli biste čuti nešto od novog materijala pre svih. Tokom prošle godine prioritet je bio raditi na muzici koju volimo, bliži se izlazak trećeg albuma i radimo na tome da predstavimo novu muziku na evropskoj turneji.”

Nakon uspešnog albuma Rumble of Thunder iz 2022. godine, grupa The HU radi na novom trećem izdanju, a detalji objave će biti poznati uskoro. Bend se nakon evropske turneje seli u SAD, gde će tokom oktobra i novembra nastupati sa legendarnim sastavom Iron Maiden na njihovoj Future Past turneji.