Printskrin: youtube.com/@WBPicsInternational

Film Breda Pita o Formuli 1 koji dolazi u bioskope sledeće godine jednostavno će se zvati “F1“.

Promo: APPLE ORIGINAL FILMS

Sedmostruki šampion Formule 1 Luis Hamilton je koproducent projekta, koji je ove i prošle godine prikupio snimke na nekoliko F1 staza širom sveta. Snimci su napravljeni u Silverstonu, domu Velike nagrade Britanije, na Hungaroringu u blizini Budimpešte, Spa Frankoršamu u Belgiji, na japanskoj Suzuki i stazi Jas Marina u Abu Dabiju, prenosi VOA.

Bred Pit tumači ulogu bivšeg vozača koji se vraća u Formulu 1 zajedno sa timskim kolegom početnikom, kojeg igra glumac rođen u Londonu Damson Idris. Njihov izmišljeni F1 tim se zove APKSGP. U glumačkoj ekipi su i Keri Kondon, Havijer Bardem, Tobajas Menzis, kao i sam Luis Hamilton.

Film je režirao Džozef Kosinski, poznat po ostvarenju “Top Gan: Maverik”. Interesantno je da su tokom snimanja filma korišćeni pravi trkački automobili Formule 1.

Promo: APPLE ORIGINAL FILMS

Zanimljivo je da je tizer trejler za film “F1” premijerno prikazan 7. jula 2024. godine na stazi Silverston neposredno pred trku Formule 1, na kojoj je pobedio upravo Luis Hamilton, čime je postao prvi vozač u istoriji koji je devet puta pobedio na jednoj stazi.

Kako je najavljeno, premijera filma “F1” planirana je za 25. jun sledeće godine.