Home ART & CULTURE Film “Za šaku dolara” dobija rimejk

Film “Za šaku dolara” dobija rimejk

Hit špageti vestern "Za šaku dolara" je priča o lutajućem revolverašu bez imena

114
0
Printskrin: youtube.com/@ParkCircusFilms

Filmski klasik Serđa Leonea i Klinta Istvuda “Za šaku dolara” dobiće rimejk od strane holivudskih i italijanskih veterana filmske industrije. Film će raditi kompanija Euro Gang Entertainment, koju su osnovali holivudski veterinar Đani Nunari (300) i Sajmon Horsman (Magazine Dreams), zajedno sa veteranom italijanske produkcije Encom Sistijem (Ripley) iz FPC i Jolly Film iz Rima, koji je producirao originalni film.

Klint Istvud u filmu “Za šaku Dolara”/Printskrin: youtube.com/@AmazonMGMStudios

Đani Nunari, rođen u Italiji, bio je izvršni producent filmova “The Departed” i “Se7en” i šef Cecchi Gori Pictures u SAD. Producirao je filmove, uključujući franšizu “300“, “Besmrnici” i “Od sumraka do svitanja“. Sajmon Horsman je bio producent na projektima uključujući “Legacy: The True Story Of The LA Lakers“, kao i filmove “Magazin Dreams” i “Rob Peace“, u režiji Čuetela Edžiofora.

Plodan i cenjeni izvršni producent i producent sa sedištem u Italiji, Enco Sisti je radio na hitovima uključujući “Talentovani gospodin Ripli“, “Engleski pacijent“, “Stradanje Hristovo” Mela Gibsona i “Vodeni svet sa Stivom Zisuom” Vesa Andersona. Nedavno je producirao Netfliks seriju “Ripli” i bio izvršni producent na filmu “Pravednik 3” sa Denzelom Vašingtonom.

Klint Istvud u filmu “Za šaku Dolara”/Printskrin: youtube.com/@AmazonMGMStudios

Hit vestern “Za šaku dolara” je priča o lutajućem revolverašu bez imena koji igra dve suparničke porodice jedna protiv druge u gradu razdvojenom pohlepom, ponosom i osvetom. Film, objavljen sredinom 60-ih, pomogao je u pokretanju žanra špageti vestern i karijeri Klinta Istvuda (ali i drugih, uključujući i onu kompozitora Enija Morikonea).

Ogroman uspeh filma “Za šaku dolara” iznedrio je još dva filma u kultnoj trilogiji (“Za dolar više” i “Dobar, loš, zao”) sa Klintom Istvudom u glavnoj ulozi. Ovaj film je smatran nezvaničnim rimejkom filma japanskog reditelja Akira Kurosave, “Telesna straža“, što je rezultovalo uspešnom tužbom japanske filmske kompanije Toho (dobili su naknadu za kršenje autorskih prava od 100 hiljada dolara, 15% od zarade na blagajnama azijskih bioskopa i izvinjenje).

Klint Istvud u filmu “Za šaku Dolara”/Printskrin: youtube.com/@AmazonMGMStudios

Rimejk filma “Za šaku dolara” je još na početku ranog procesa, tako da se detalji proizvodnje za sada drže u tajnosti. Najverovatnije će biti na engleskom jeziku, prenose svetski mediji.