Home MUSIC Cigarettes After Sex objavili novi album “X’s”

Cigarettes After Sex objavili novi album “X’s”

Album je dostupan na svim digitalnim platformama

80
0
Album cover

Kao što smo već mesecima najavljivali, sastav Cigarettes After Sex je danas objavio novi album X’s za izdavačku kuću Partisan Records. Album je dostupan na svim digitalnim platformama.

Sa novim albumom, X’s, Cigarettes After Sex su konačno zauzeli centralno mesto kao ne samo jedan od eminentnih indi bendova današnjice, već i kao jedan od najuspešnijih bendova u bilo kom žanru, čiji je često nekonvencionalan put ka superzvezdama pomogao da se preoblikuje sam definicija uspeha za umetnike u modernoj eri.

Cigarettes After Sex/Foto: Ebru Yildiz

Prepun sirovih, maštovitih, ponekad i prljavih vinjeta postavljenih na očaravajuće, usporene pop pesme, vođa benda Greg Gonzales hvata svaku emociju inspirisanu romantikom. Ali tamo gde su prethodni albumi izvučeni iz amalgama veza, X’s se uglavnom koncentriše na samo jednu vezu koja je trajala četiri godine.

“Album deluje brutalno”, priznaje Gonzales. “Mogao bih da sednem i pričam o ovom gubitku sa nekim, ali to ne bi zagrebalo površinu. Moram zaista da pišem o tome, pevam o tome, imam muziku, a onda mogu da počnem da analiziram i učim iz toga. Ili ga jednostavno proživite – na dobar način. Nemam tu Eternal Sunshine stvar da želim da zaboravim.”

Cigarettes After Sex (Greg Gonzales)/Foto: Ebru Yildiz

Dok je nastavio da posmatra strukture klasičnih pop pesama, Gonzales se udaljio od prethodnih zvučnih testova iz 50-ih i 60-ih, otkrivajući da ga sada privlači spori ples iz 70-ih/80-ih. Iako (u tipičnom stilu Cigarettes After Sex) ove promene mogu biti suptilne, ukupna rezultirajuća energija je slična suzama prelomljenim disko loptom na plesnom podijumu.

Od objavljivanja njihovog povratničkog singla “Tejano Blue“, uz najavu albuma X’s i globalnu turneju po halama, Cigarettes After Sex su prikupili preko 27 miliona preslušavanja singla, koji je bio predstavljen na plejlisti 43 Spotify New Music Friday, zajedno sa digitalniim bilbordom na Tajms skveru. Trenutno su 249. najprodavaniji izvođač na svetu na platformi, sa preko 25 miliona slušalaca mesečno.

Turneja, koja počinje krajem avgusta i uključuje mesta kao što su Medison Skver Garden, Forum i O2 Arena, obuhvata i rasprodane nastupe u Londonu, Varšavi, Sidneju, Atini, Briselu, Lionu, Kejptaunu. U SAD su rasprodani termini u San Dijegu, Orlandu, Njujorku i obe noći u Los Anđelesu. Preko 400 hiljada karata je do sada prodato na međunarodnom nivou, a potražnja je dovela do toga da su dodali dodatne nastupe u Los Anđelesu, Londonu, Atini, Melburnu i Sidneju.

 Redosled pesama na albumu X’s:

  1. X’s
  2. Tejano Blue
  3. Silver Sable
  4. Hideaway
  5. Holding you, Holding me 
  6. Dark Vacay
  7. Baby Blue Movie
  8. Hot
  9. Dreams From Bunker Hill
  10. Ambient Slide