Home ART & CULTURE Barbara Buč podnela prijave za teško onlajn nasilje i pretnje smrću

Barbara Buč podnela prijave za teško onlajn nasilje i pretnje smrću

Poruke koje dobija sve su ekstremnije

60
0
Printskrin: youtube.com/@eurosport

Barbara Buč, umetnica koja je nastupila tokom ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu i privukla pažnju zbog neuobičajenog performansa, odlučila je da presavije tabak. Ona je informisala javnost da je posle ceremonije postala žrtva onlajn nasilja.

Barbara Buč, LGBT+ aktivistkinja i DJ nalazila se u centru dešavanja, koje je mnoge podsetilo na da Vinčijevu “Tajnu večeru”, a koje je pogrešno shvaćeno. Kako su objasnili ogranizatori, radi se o gozbi bogova sa Olimpa i nema veze sa hrišćanstvom.

Naime, oko ove mlade devojke nalazili su se dreg kraljice, transrodni modeli i goli pevač u ulozi starogrčkog boga Dionisa. Ova neobična interpretacija izazvala je bes kod religijskih konzervativaca i hrišćana širom planete.

Printskrin: youtube.com/@eurosport

Advokatica Barbare Buč je rekla da je njenoj klijentkinji “prećeno smrću, mučenjem i silovanjem”, a takođe je bila meta brojnih antisemitskih, homofobičnih i seksističkih uvreda.

Poruke koje dobija sve su ekstremnije. Francuske vlasti obično razmatraju žalbe pre nego što odluče da li da pokrenu zvaničnu policijsku istragu.

“Barbara Buč osuđuje ovu podlu mržnju usmerenu na nju, ono šta ona predstavlja i za šta se zalaže. Ona podnosi nekoliko pritužbi protiv ovih dela, bilo da su ih počinili francuski državljani ili stranci, i namerava da krivično goni svakog ko pokuša da je zastraši u budućnosti”, piše u saopštenju njene advokatice.

Barbara Buč je rekla da joj je bila “izuzetna čast” da nastupi na ceremoniji. “Srce mi je i dalje puno radosti”, zaključila je Barbara.