Home MUSIC Počele prijave za džez radionice na “Nišvilu”

Počele prijave za džez radionice na “Nišvilu”

65
0
Foto: Promo

Tradicionalne muzičke radionice za većinu instrumenata koji se koriste u džezu biće deo i ovogodišnjeg Nišvil džez festivala. Radionice će biti održane u sali Oficirskog doma, a rok za prijavu je do subote, 10. avgusta.

Na radionice će, prema rečima organizatora, moći da se prijave studenti muzičkih akademija, ali i samouki muzičari.  Lične podatke, mejl adresu i broj telefona, zainteresovani muzičari moći će da pošalju na booking@nisville.com i prijave se za učešće.

Poput prethodnih godina, besplatne radionice će biti održane u sklopu „Nišville Workshop“-a u sali Oficirskog doma, a prijave su moguće do 10. avgusta.

Svaki učesnik radionica dobiće besplatno komplet ulaznica za glavni program festivala – kažu iz Nišvila.

Internacionalni Nišvil džez festival biće održan od 15. do 18. avgusta na platou niške Tvrđave, a do sada je objavljeno da će u zvaničnom programu Nišvil džez festivala nastupiti džez trubač Teo Kroker, kao i jedan od najpriznatijih svetskih fank bendova Brooklyn Funk Essentials, kao i čuveni rege sastava sa Jamajke Black Uhuru kome će to biti prvi nastup u Srbiji.

Nastupe je potvrdio i jamajčanska „Jutjub senzacija“ poznat po hitu Chicken in the corn, ali i kubanska pijanistkinja, pevačica i kompozirorka Dženi Mekferson, srpska pevačica i kantautorka Konstrakta, argentinska pevačica Karen Souza karakteristična po latin džez i bosa nova stilu i trio gitarista The Great Guitars, kao i njujorški sastav Scatter the atoms that remain.