Home ART & CULTURE Zbog velikog interesovanja: “Na Drini ćuprija” ponovo u Teatrijumu

Zbog velikog interesovanja: “Na Drini ćuprija” ponovo u Teatrijumu

Nakon što su sve karte za izvođenje monodrame nastale po istoimenom remek-delu našeg nobelovca rasprodate, zakazano je još jedno izvođenje za 7. avgust na letnjoj sceni u Kapetan-Mišinom zdanju

64
0
Foto: Marko Spasojević

Na Drini ćuprija” Ive Andrića, a u dramskom tumačenju Tihomira Stanića, izaziva veliki interes publike, što se ogleda u dugim redovima ispred pozorišta Teatrijum. Kako bi izašli u susret publici, naš veliki glumac zakoračiće i 7. avgusta na scenu u dvorištu – Atrijumu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Tihomir Tika Stanić, verni poštovalac i zaljubljenik u Andrićev opus, poprilično fizički sličan velikom piscu, tumačio je Andrićev lik u nekoliko filmskih i televizijskih produkcija. Znalački, sa dubokim emotivnim doživljajem Andrićeve pripovesti, ali i sa pouzdanim iskustvom dramskog umetnika koji zna šta čini efektnu celinu scenskog čina, Stanić je sklopio i angažovano, glumački briljantno izrekao svoj poduži monolog.

Stanić već dve decenije kazuje u raznim prilikama Andrićeve misli i vizije, nabijene mudrošću, istorijskom istinom, lepotom i duhom balkanskog čoveka. Njegove glasovne bravure, varijacije emocija, bogatstvo glumačke ekspresije, i nadasve njegov lični šarm, kao da su zbir i suma njegovog raskošnog talenta i bogatog iskustva.


U Teatrijumu publika će imati prilike da pogleda i sledeće predstave:

Predstava “YU turneja” Katarine Aleksić Simović na repertoaru je 8. avgusta, dok će se publici sledeće večeri pokloniti glumački ansambl koji je okupio reditelj Erol Kadić za komad “Ljubaf“.

Klaustrofobična komedija” Duška Kovačevića, a u režiji Dušana Aškovića igraće se u nedelju 11. avgusta.

Teatrijum, u saradnji sa “Fondacijom Alek Kavčić”, najavljuje zanimljiv vikend i za mališane, koji će 10. avgusta gledati “Kuću igračaka“, dok ih sledećeg dana očekuju “Tri musketara“.

Sve večernje predstave počinju u 21h, dok se predstave za decu izvode vikendom sa početkom u 11 časova.

Za sve dodatne informacije o repertoaru i o predstavama posetite sajt pozorišta: teatrijum.rs.